VIDEO Cum arăta staţiunea Mamaia în urmă cu 45 ani

VIDEO Cum arăta staţiunea Mamaia în urmă cu 45 ani

Hotelul Parc era în 1968 cel mai înalt din Mamaia

Un clip de un minut recuperat din arhiva Televiziunii Naţionale ne oferă o imagine inedită a staţiunii care a ajuns acum Perla Litoralului Românesc. În 1968, Mamaia era plină de spaţii verzi, flori, hoteluri şi construcţii îngrijite şi cu o faleză fără terase sau chioşcuri la fiecare pas.

Ştiri pe aceeaşi temă

Video debutează cu imagini filmate de pe mare pentru ca apoi sa ne arate un cadru cu Hotelul Parc. Ani de zile, acest hotel era primul de la intrarea în staţiunea Mamaia. 
 
Acum, înaintea Hotelului Parc a fost construită o altă unitate de cazare de 4 stele.
 
Imaginile surprinse în anul 1968 arată spaţiile largi din Mamaia. Dacă la momentul respectiv între Hotelul Parc şi urmatoarea construcţie erau câteva sute de metri, acum toată această zonă este plină de hoteluri. În urmă cu 45 ani nu găseai pe plajă şezlonguri, umbrele, baldachine sau hamace, ci doar cearcefuri. 
 
Mamaia era mult mai îngrijită. Spaţiile verzi erau generoase, rigolele cu flori omniprezente. Mamaia a apărut în anul 1906, dar a început să se dezvolte în anii 50. Comuniştii au ridicat cladiri cât mai înalte începând cu 1959. Toate aveau însă aceeaşi culoare cenuşie ca şi blocurile din Constanţa sau Bucureşti. 
 
Clipul din Arhiva TVR nu păstrează sunetul original, ci foloseşte ca fundal sonor piesa "Ce mica-i vacanţa mare" lansată de Corina Chiriac în anul 1983.
 

 

Vă mai recomandăm:
 
 
 
 

Ediţia 2012: 51 concurenţi la festivalul de muzică uşoară Delfinul de Aur

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările