VIDEO România îşi scoate flota militară în larg. Exerciţiul „Vectorul“ a testat capacitatea de luptă în apele internaţionale

VIDEO România îşi scoate flota militară în larg. Exerciţiul „Vectorul“ a testat capacitatea de luptă în apele internaţionale

O navă de război românească execută "FOC" în Marea Neagră. FOTO Fortele Navale

Desfăşurare de forţe impresionantă pe Marea Neagră. Pentru şase zile, câteva zeci de nave militare româneşti au ieşit la "Atac". Aplicaţia Vectorul a testat capacitatea de lucru a marinarilor români.

Ştiri pe aceeaşi temă

Navele militare din flota fluvială şi cea maritimă au petrecut o săptămână în acţiune. 

20 vase de război au luat parte la aplicaţia numită "Vectorul" şi odată cu ele au fost mobilizaţi peste 1600 marinari militari.

Navele româneşti au desfăşurat acţiunea atât în apele teritoriale, cât şi în cele internaţionale din Marea Neagră şi au ajuns până la 50 mile în larg.

Cele mai spectaculoase imagini de luptă au fost filmate la bordul fregatei Mărăşeşti (F111), una dintre cele mai puternice nave de război româneşti. 

Vasele au fost în permanenţă în vizorul elicopterelor militare româneşti şi pe mare au avut loc mai multe exerciţii de comunicaţii, folosirea armamentului greu şi aplicaţii de tactică şi marş. 

Românii nu s-au dat în lături nici de la folosirea armamentului greu. Exerciţiile, spun reprezentanţii Forţelor Navale au fost planificate din timp şi nu au legătură cu situaţia din Ucraina. România participă frecvent la misiuni NATO sau Blackseafor alături de nave ale altor ţări din regiune precum şi la exerciţii alături de marinarii militari americani. 

În ultima lună şi jumătate portul Constanţa a fost vizitat de doua distrugătoare americane şi Forţele Navale Române au luat apoi parte la aplicaţii tactice în largul coastelor Mării Negre.

 
 
Vă mai recomandăm:
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: