VIDEO Protest la liceu. Elevii au cerut revenirea la programul şcolar iniţial, schimbat de conducere fără să-i consulte

VIDEO Protest la liceu. Elevii au cerut revenirea la programul şcolar iniţial, schimbat de conducere fără să-i consulte

Protest elevi Grupul Şcolar Virgil Madgearu Constanţa Sursa AEC

Circa 200 elevi au protestat miercuri, 20 septembrie, la Grupul Şcolar Virgil Madgearu din Constanţa, nemulţumiţi de programul şcolar pe care conducerea l-a schimbat fără să-i consulte.

„Nu vezi zilnic un protest al elevilor. Astăzi, elevii Liceului Virgil Madgearu din Constanţa ne-au dat o lecţie şi au arătat că vocea elevilor contează şi poate influenţa deciziile, inclusiv la firul ierbii“, afirmă Constanti-Alexandru Manda, preşedintele Asociaţiei Elevilor din Constanţa.

Elevii au fost nemulţumiţi de hotărârea de modicare a programului şcolar, fără consultarea reprezentanţilor elevilor. Ei au cerut să discute cu conducerea şcolii, dar cum doleanţa nu le-a fost satisfăcută, au trecut la protest. 

Liderul AEC a fost chemat de elevi să medieze discuţia cu directorul liceului. „La vederea celor 200 de elevi, acesta a acceptat dialogul şi a dat asigurări că cererile protestatarilor vor fi puse în practică“, spune Manda.

În urma negocierilor s-a obţinut ca programul şcolar să se termine la ora 19.30, în loc de ora 20.00. S-a revenit la împărţirea iniţială a claselor: a 9-a şi a 10-a învaţă în program de după-amiază, iar a 11-a şi a 12-a învaţă de dimineaţă. Cel mai important, conducerea şcolii a dat asigurări că orice decizie majoră va fi luată de acum cu consultarea elevilor.

„Felicitări iniţiatorilor! Aţi dovedit că, inclusiv la firul ierbii, dacă sunt uniţi elevii pot provoca o schimbare!“, a transmis Constantin-Alexandru Manda. 

Pe aceeaşi temă: 

Elevii reclamă primarii pentru că refuză accesul la informaţii de interes public

Liceenii cer devansarea Bacalaureatului. Ministerul Educaţiei va analiza propunerea. Elevii reclamă: „Statutul Elevului este încălcat sistematic“

Asociaţia care a revoluţionat democraţia elevilor împlineşte 4 ani. Liderul actual avea 14 ani la momentul înfiinţării AEC

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: