VIDEO Propuneri trăsnite în campania electorală: teste poligraf şi antidrog,  costume cu buzunarele cusute

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alegeri locale foto: arhiva Adevărul
Alegeri locale foto: arhiva Adevărul

Pentru a câştiga credibilitate în faţa oamenilor, candidaţii la alegerile locale vin cu fel de fel de propuneri trăznite, provocându-şi adversarii politici să intre în jocul lor.

Sute de candidaţi din judeţul Constanţa îşi regăsesc numele pe listele de vot din 27 septembrie. Ei vin în faţa oamenilor cu diferite proiecte, multe dintre ele realizabile, dar şi cu propuneri trăsnite.

Pentru a trimite săgeţi adversarilor politici, unii candidaţi au lansat public fel de fel de provocări care, în opinia lor, ar trebui să le atragă simpatia populară şi să demonstreze faptul că ei nu au nimic de ascuns.

Este şi cazul a trei candidaţi la funcţia de primar din judeţul Constanţa,  Mohammad Murad (independent), Virginia Uzun (PSD) şi Valentin Sterpu (USL-PLUS), care au ieşit în evidenţă în această campanie electorală cu altfel de idei.

Omul de afaceri Mohammad Murad candidează ca independent  la funcţia de primar al municipiului Mangalia. Foarte vizibil în online, Murad postează deseori clipuri video cu oferta a electorală. Deşi a început campania cu un dosar penal, fiind surprins când împărţea pachete unor alegători, afaceristul se bucură acum inclusiv de sprijinul celor de la PSD şi PMP, ai căror candidaţi s-au retras din cursa electorală.

Murad a apărut într-un clip în care coase buzunarele unor sacouri. În faţa maşinii de cusut, la care spune că ştie să lucreze încă de la 11 ani, candidatul independent îi provoacă pe contracandidaţi să poarte costume cu buzunare cusute.

„Voi crea chiar acum câteva costume cu buzunarele cusute pe care o să le ofer cadou contracandidaţilor mei. Dacă se angajează public să poarte aceste costume fără buzunare, timp de 4 ani, eu mă angajez că mă voi retrage din campanie. Acceptaţi provocarea?”, spune Murad, în opinia căruia buzunarul cusut simbolizează oprirea furtului din banul public. Deocamdată, nici un alt candidat la funcţia de primar al Mangaliei nu a îmbrăcat costumele cu buzunare cusute propuse.

„Sunt convins că o parte dintre candidaţi nu pot fi acuzaţi de una sau de alta, dar, din păcate, majoritatea aşa sunt. Şi o să le ofer fiecăruia câte un costum frumos, elegant, luat de la APACA. Asta cred că este soluţia cea mai bună”, mai spune Mohammad Murad.

Candidaţi cu „mintea limpede”

Tot la malul mării, de data aceasta în Eforie, bătălia politică a adus în discuţie „mintea limpede” a celor care-şi doresc să conducă cele două staţiuni: Eforie Nord şi Eforie Sud. Astfel, candidatul PSD, Virginia Uzun, şi-a provocat adversarii politici să facă teste antidrog.

„Dacă dorim încrederea şi votul cetăţenilor, consider că un test antidrog, efectuat la o clinică mai presus de orice comentariu, este mai mult decât binevenit pentru a le arăta cetăţenilor că suntem indivizi responsabili, că avem capacitatea de a judeca lucrurile corect şi suntem capabili de a lua decizii <<cu mintea limpede>>”, spune candidata.

Virginia Uzun şi-a prezentat public rezultatul testului antidrog, ţinând să menţioneze că „examenul” a fost cerut de mulţi cetăţeni ai comunităţii din Eforie. Demersului acesteia i s-au alăturat doar trei contracandidaţi, dar cel vizat de ea – primarul în funcţie – nu a intrat în joc.


Virginia Uzun şi rezultatul testului antidrog FOTO: Fb/Virginia Uzun

Alegeri localale Constanta


În schimb, la Năvodari, candidatul USR-PLUS, Valentin Sterpu, a făcut la cerere un test cu detectorul de minciuni, apoi a lansat provocarea şi celorlalţi candidaţi la alegerile locale.

„Am făcut testul poligraf deoarece lumea spune că toţi sunt la fel, toţi vin la ciolan şi toţi oportuniştii se bagă în politică. L-am făcut pentru a demonstra oamenilor că eu nu sunt aşa, sunt un om care a reuşit în viaţă prin muncă cinstită, prin forţe proprii, fără să am beneficii de la altcineva”, declară Sterpu.

Testul poligraf a fost realizat în cabinetul expertului în acest domeniu, colonelul în rezervă  Liviu Chesnoiu. Totul a durat aproximativ 6 ore, testul fiind centrat pe 3 întrebări primordiale: „Ai primit vreodată foloase necuvenite?”; „Ai primit vreodată mită?”; „Ai făcut vreodată trafic de influenţă?”, spune Sterpu.

Citiţi şi:

Contrabandă cu ţigări în Portul Agigea. Marinari sirieni, prinşi cu focuri de armă

VIDEO Poliţia a intervenit cu spray lacrimogen la protestul „Fără mască în şcoli” de la Mangalia

Înţelegere politică unică la Constanţa: candidatul PSD-ALDE-PNŢCD se retrage din cursa pentru Primăria Mangalia în favoarea unui independent

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite