VIDEO Ce proiect ambiţios propune neamţul care s-a luat la trântă cu corupţia din România: „Dacă europenii pot, românii de ce să nu poată?“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bernhard Rolf Kahlert are mesaje dure legate de administraţia locală din România FOTO Adevărul
Bernhard Rolf Kahlert are mesaje dure legate de administraţia locală din România FOTO Adevărul

Bernhard Rolf Kahlert, cetăţeanul german care locuieşte în comuna constănţeană Rasova, a cărui cruciadă împotriva corupţiei din administraţia locală şi a neregulilor din comunitate a fost prezentată de ziarul „Adevărul“, îşi continuă marşul cu un proiect care vrea să conecteze comunele de pe malul Dunării la harta europeană a veloturismului.

Astfel, cicliştii care călătoresc prin toată lumea, descoperind locuri puţin puse în valoare, vor avea la dispoziţie sprijin organizat din partea localnicilor care vor să intre într-o reţea de găzduire, hrănire şi ghidare a turiştilor care vin în zonă.

Traseul de ciclism există deja şi este foarte popular printre practicanţii acestui sport. Este vorba despre proiectul „Euro Velo 6 Atlantic-Marea Neagră“, creat de Federaţia Europeană a Cicliştilor, cu sediul la Bruxelles. Cu un segment generos de parcurs Baziaş – Delta Dunării, România se află printre ţările incluse pe această rută, alături de Franţa, Elveţia, Germania, Austria, Slovacia, Ungaria, Croaţia, Serbia, Bulgaria, dar nu are nicio structură asociativă care să se ocupe de dezvoltarea acestei ramuri.

Pentru că este o situaţie din care toată lumea are de câştigat, dar la care cineva trebuie să înceapă să lucreze, iar principala interesată este comunitatea riverană, Bernhard Rolf Kahlert, neamţul stabilit în Rasova, a înfiinţat o asociaţie - Asociaţia Organizaţia pentru Turismul Ecologic „Dunărea“ (AOPTE) prin care să organizeze această reţea de sprijin al cicliştilor, întâi în Dobrogea, apoi în toată ţara. 

„Am contactat iniţiatorii Euro Velo 6 din Bruxelles şi ne-au spus că în România nu au pe nimeni care să se ocupe de acest lucru, ci doar parteneri pe diferite proiecte. Noi vrem să ajutăm comunităţile din aceste locuri străbătute de traseu, de la Ostrov până în Delta Dunării, să se dezvolte. Vrem să instituim un sprijin continuu pentru turiştii cu bicicleta, cu accent pe protecţia mediului, cazarea în gospodării tradiţionale, cu mese oferite de familii, şi informaţii despre obiectivele din Dobrogea. Şi dacă dorim cu adevărat, putem realiza. Dacă europenii pot, românii de ce să nu poată?“, spune Bernhard Rolf Kahlert.

Neamţul a discutat deja cu primari şi consilieri din localităţi riverane Dunării (Ostrov, Băneasa, Seimeni, Topalu, Rasova) despre acest proiect prin care se pot atrage fonduri europene în zone atât de sărace, dar atât de pitoreşti. Turiştii ar putea închiria biciclete de la punctele de închiriere din sate, amplasate la 50 kilometri distanţă unul de altul, biciclete pe care să le returneze la oricare dintre puncte (ca în ciclismul urban), ar sta în gazdă la localnici şi ar mânca produse din gospodăriile ţărăneşti. Ar avea îndrumare şi informaţii despre obiectivele din zonă, din toată Dobrogea.

Edilii s-au arătat interesaţi, la fel şi vedetele contactate, care fac astfel de trasee şi şi-au arătat disponibilitate în a susţine proiectul. Aceeaşi asigurare de sprijin a primit şi de la forul din Bruxelles, şi de la organizaţia similară din Bulgaria, care vor să promoveze ruta din Dobrogea.

Kahlert a făcut deja site-ul proiectului în mai multe limbi, aopte.eu sau aopte.ro, cu prietenii români care s-au alăturat echipei. „Dacă nu găsesc sprijin la primari, o vom face cu oameni, localnicii din Dobrogea“, este hotărât neamţul din Rasova. 

Iată apelul public al lui Bernhard Rolf Kahlert, neamţul stabilit în comuna constănţeană Rasova:

„Bun găsit, prieteni şi naţiune,

Există o veste bună, vom implementa proiectul Eurovelo 6 Dobrogea şi nu numai , ci este planificat si îl vom extinde pe întreg teritoriul României.

Turismul cu bicicleta este o piaţă în creştere care inspiră tot mai mulţi oameni.

Nu este încă o prioritate în România, aşa că vrem să colaborăm împreună cu dvs. pentru a face această schimbare.

Nou-fondatul ONG A.O.P.T.E. Echipa „Dunarea” doreşte să dezvolte acest lucru şi să le aducă într-o realitate.

România este o ţară mare, cu multe obiective turistice care vor să fie descoperite. Prin urmare, mai avem nevoie de oameni care încep cu propria echipă în regiunile individuale, împreună cu noi pentru a deschide aceste atracţii pentru turismul cu bicicleta. Până în prezent, răspunsul a fost constant pozitiv.

Conform cunoştinţelor mele actuale, finanţarea întregului proiect de către UE se situează în limitele posibile.

Prezentarea proiectului către ministrul Turismului este programată la scurt timp după finalizarea pregătirilor finale.

După ce am vorbit cu câtiva consilieri locali din Rasova, un nou concept turistic va fi implementat în cooperare cu ONG-ul nostru, care va face satul mai atractiv.

Poate că primim un camping, o piaţă săptămânală şi de-a lungul Dunării pe o nouă cale pentru biciclete, unde vizitatorii pot să să bea şi să mănânce.

Pentru a putea implementa acest lucru pozitiv şi cu succes, cetăţenii sunt chemaţi să ajute.

Proiectul va fi în curând prezentat şi implementat împreună cu viceprimarul un concept de eliminare şi reciclare a deşeurilor. Curăţenia drumurilor şi a terenurilor va juca un rol aici. O să stau de vorbă cu viceprimarul şi cu câţiva consilieri locali, pentru a discuta acest lucru cu unul din echipa noastră, care va oferi ajutorul său pentru finanţare şi implementare.

Am aşteptat destul de mult ca Maria Mitu (primăriţa din Rasova - n.r.) să facă ceva singură, dar pare doar să îi pese că va ajunge la destinaţie în luna mai şi se va bucura de pensia specială. Putem preveni acest lucru cu un referendum, pentru că nu merită să fie recompensată pentru lipsa de interes pe care a depus-o.

În toată România există un spirit de optimism, doar în satul nostru majoritatea oamenilor încă tremură de teamă că, dacă îşi cer drepturile, ar putea fi sancţionaţi. Nu noi trebuie să ne agităm de frică, ci cei care ne-au trădat zeci de ani şi care s-au îmbogăţit prin banii noştri. Noua lege, pe care fiecare persoană trebuie să o dovedească de unde provine averea, se va schimba foarte mult şi în satul nostru. Mihalache Neamţu (fostul primar din Rasova - n.r.) va trebui să explice, cum a reuşit să vină la o astfel de avere, cu compania Agromădălina. 

Va fi mult mai uşor, dacă vor veni noi responsabili şi sprijinul va fi distrus de reţeaua mafiei. Noile părţi au promis că vor descoperi şi distruge structurile criminale. De asemenea, lupt de 4 ani.

Acum putem să ne reunim şi să plantăm viitorul satului nostru“ 

Pe aceeaşi temă: 

Neamţul care s-a mutat în România şi s-a luat la trântă cu incompetenţa şi lipsa de transparenţă dintr-un sat. Primăriţa: „Să meargă în Germania, dacă nu-i convine“

Neamţul revoluţionar de la ţară a creat grupul Comune Fără Penali: „Dacă eu, ca străin, lucrez pentru poporul român, şi românii trebuie să o facă“

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite