VIDEO Poliţia a intervenit cu spray lacrimogen la protestul „Fără mască în şcoli” de la Mangalia

VIDEO Poliţia a intervenit cu spray lacrimogen la protestul „Fără mască în şcoli” de la Mangalia

Captură video

Câteva zeci de persoane s-au adunat în Mangalia pentru a protesta faţă de decizia obligării elevilor de a purta mască de protecţie în şcoli. Astfel de adunări au avut loc în mai multe oraşe din ţară.

Elevii sunt obligaţi să poarte mască de protecţie atunci când sunt în instituţiile de învăţământ. decizia a stârnit reacţia unor părinţi care consideră un abuz această hotărâre.

Cei nemulţumiţi au ieşit sâmbătă după-amiază în stradă pentru a protesta.

Şi la Mangalia (judeţul Constanţa) s-au adunat câteva zeci de persoane, printre care şi copii. La un moment dat, poliţiştii au încercat să legitimeze o persoană, iar după refuzul acesteia de a prezenta documentele, s-a iscat un mic conflict.

În timpul intervenţiei, poliţiştii au folosit spray lacrimogen, moment în care oamenii au început să strige „ruşine” şi să-i acuze că folosesc aceste gaze iritante în prezenţa copiilor.

„Respect dreptul fiecărui cetăţean de a-şi manifesta public doleanţele şi sunt solidar cu îngrijorările părinţilor, dar ţin să precizez că Primăria Mangalia nu a vut nicio legătură cu acest protest sau cu incidentele petrecute în faţa Casei de Cultură. Nici măcar nu am fost anuntaţi că se organizează un protest pe domeniul public”, spune primarul mangaliei, Radu Cristian.

Citeşte şi:

Înţelegere politică unică la Constanţa: candidatul PSD-ALDE-PNŢCD se retrage din cursa pentru Primăria Mangalia în favoarea unui independent

De ce au interzis comuniştii filmul „Godzilla”: „Au înţeles că trebuie să meargă la biserică“

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările