VIDEO Plaja cu care începe Rezervaţia Deltei Dunării. Este la doar opt kilometri de staţiunea Mamaia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Plaja din Corbu este, încă, un loc de relaxare de pe litoralul românesc, într-un cadru natural sălbatic, neamenajat turistic.

Corbu este situat la doar 27 kilometri de Constanţa spre nord, după Rafinăria Petromidia de la Năvodari. Are o plajă la fel de frumoasă ca vecinele sale, Năvodari şi Mamaia, numai că aici nu a fost făcută nicio amenajare turistică. Locul are însă destule atracţii, principala fiind apartenenţa sa la Rezervaţia Biosferei Delta Dunării, care începe din această zonă - până la Sulina. 

„În perimetrul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (RBDD) există o zonă costieră de-a lungul litoralului Mării Negre care se întinde pe o lungime de aproximativ 166 kilometri. În dreptul localităţilor Sulina, Sfântu Gheorghe, Vadu, Corbu şi zona Portiţa sunt porţiuni pe care se face plajă şi îmbăiere, acestea fiind plaje neamenajate, existând totodată şi habitate specifice zonei costiere, foarte fragile şi multe de interes comunitar. Acestea nu sunt plaje cu destinaţie turistică, nu pot beneficia de nici o amenajare specifică. Utilizarea zonei costiere aflate în proprietatea publică a statului se face în mod liber pentru îmbăiere şi plajă, plimbare, sporturi nautice, pescuit sportiv şi recreativ, navigaţie, în cazurile în care acestea nu necesită lucrări şi/sau instalaţii de orice fel“, specifică Administraţia Rezervaţiei Deltei Dunării. 

La Corbu se practică pescuitul sportiv, inclusiv pe lac. Localnicii spun că plaja lor este unicat.

„Cunoscută şi sub numele de Ancora Deltei, comuna Corbu este localitate de graniţă a Rezervaţiei Deltei Dunării, cu numeroase atracţii pentru turişti: în zonă se poate practica pescuitul sportiv, plaja Corbu este aproape de localitate şi oferă liniştea şi intimitatea pe care nicio altă plajă din ţara noastră nu o mai poate oferi. Satul Vadu oferă atât liniştea şi umbra pădurii, cât şi răcoarea şi murmurul mării, într-o zi însorită.

Aşezare cu potenţial turistic în creştere, comuna Corbu tinde să devină o staţiune turistică asemanatoare celor din sudul litoralului. În Corbu şi Vadu, în timpul sezonului estival, localnicii sunt bucuroşi să primească oaspeţi, în pensiuni amenajate în propria gospodărie, unde găsesc răcoarea serii şi liniştea mult asteptată.

Plaja Corbu este una din ultimele plaje virgine de pe litoralul românesc. Este o adevarată porţie de natură pură pentru cei care vor să se bucure la modul simplu de mare, nisip şi mult soare, fiind inclusă în Rezervaţia Deltei Dunării.

FOTO Shutterstock 

Imagine indisponibilă

Plaja Corbu se află la o distanţă de 8 kilometri nord de Staţiunea Mamaia, în apropiere de Plaja Năvodari.

Plaja este foarte lată, neamenajată însă, fiind un amalgam de nisip fin pe alocuri amestecat cu scoici şi cochilii de melci marini, apa la mal este foarte limpede, deloc adâncă. Aici nu se găsesc magazine sau restaurante în apropriere şi este interzisă camparea cu corturi sau cu rulote la mai putin de 100 de metri de malul apei, fiind o arie naturală protejată.

Plaja Corbu face parte din Grindul Chituc, zona de importanţă majora din punct de vedere al biodiversităţii, în mod general, şi al ornitofaunei, în mod special, care este inclusă în Rezervaţia Biosferei Deltei Dunării“, arată oamenii locului

FOTO Shutterstock 

Imagine indisponibilă

Pe aceeaşi temă: 

VIDEO Plaja plină de farmec de la poarta Deltei Dunării. „Nu avem puterea să schimbăm lumea, însă putem crea un univers al nostru“

Ce sancţiuni riscă cei care campează pe plajele din zona Vadu, arie naturală protejată

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite