VIDEO Plaja din Cap Aurora, afectată de apele menajere şi pluviale

VIDEO Plaja din Cap Aurora, afectată de apele menajere şi pluviale

Captură video

Judeţul Constanţa a fost sub avertizare cod galben de vijelii şi ploi torenţiale. Acestea au afectat şi porţiuni din plajele litoralului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Atunci când precipitaţiile sunt abundente, litoralul românesc se confruntă cu problema refulării reţelelor de canalizare din staţiunile respective.

Un astfel de caz a fost semnalat chiar de directorul general al Admnistraţiei Bazinale de Apă Dobrogea Litoral (ABADL) Bogdan Bola.

„În urma ploilor puternice de ieri, 7 iulie, reţelele de canalizare nu fac faţă şi refulează ape menajere amestecate cu ape pluviale. Aşa s-a întâmplat şi la Cap Aurora, în Mangalia, unde reţeaua de canalizare nu este dimensionată la parametri optimi, pentru a prelua şi debitul de ploaie. Iar din păcate, nu este pentru prima dată când se întâmplă acest lucru în zonă”, spune Bogdan Bola.

Directorul arată că acestea sunt motivele pentru care apele menajere şi pluviale se revarsă pe plajă, provocând crearea de ravene şi distrugând profilul litoralului.

„Am trimis o echipă de inspectori pentru a verifica, împreună cu reprezentanţii RAJA, starea reţelei de canalizare şi cum putem să oprim acest fenomen să se mai întâmple în acea zonă.

Vreau să menţionez că echipele noastre au acţionat încă de aseară pentru a aduce plaja la condiţii normale de exploatare, pentru a nu exista inconveniente pentru operatorul de plajă. Însă cred că RAJA trebuie să găsească rapid o soluţie ca acest lucru să nu se mai întâmple, deoarece nu ne dorim apele uzate să ajungă neepurate în Marea Neagră”, mai spune Bola.

Pe aceeaşi temă.

Primărie amendată cu 120.000 de lei pentru deversarea neconformă a apelor uzate

Plajele Mării Negre, transformate în balastiere. Cât e amenda pentru cei care iau nisip de la mal

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: