VIDEO Ora de istorie la Tomis. A fost lansat filmul oficial al Festivalului Antic Tomis 2014

VIDEO Ora de istorie la Tomis. A fost lansat filmul oficial al Festivalului Antic Tomis 2014

Parada dacilor şi romanilor pe străzile Constanţei

Joi, 18 decembrie 2014, a avut loc la Tomis Mall Constanţa evenimentul de lansare a filmului oficial al Festivalului Antic Tomis 2014.

Ştiri pe aceeaşi temă

La eveniment au participat membrii asociaţiei de reconstituire istorică Danais RDCN - dacii si romanii Tomisului, Cercetaşii Marini, Facultatea de Teatru din cadrul Universităţii Ovidius Constanţa, elevi şi studenţi din Constanţa, care au avut astfel ocazia de a admira echipamentele militare ale dacilor şi romanilor şi de a retrăi prin intermediul filmului oficial al festivalului momente din istoria antică a ţării.
 
Festivalul Antic Tomis este un eveniment cultural-istoric de tradiţie al oraşului Constanţa, organizat de Asociaţia Litoral-Delta Dunării, cu sprijinul Primăriei Constanţa. Festivalul a fost o idee a agenţiei de marketing cultural Groove Hour, din 2006, 
 
La ediţiile precedente au participat membrii asociaţiilor de reconstituire istorică din Romania (Terra Dacica Aeterna, Danais RDCN, Lupii Apoulonului, Legiunea a XIII-a Gemina Apulum, Gladiatorii - Ludus Apoulensis), Bulgaria (Legiunea IIII Scythica, Legiunea I Italica) şi Polonia (Goths Village Association). 
 
Pe parcursul celor trei zile de festival, vizitatorii au avut ocazia de a participa la parade ale reenactorilor daci şi romani, ateliere de reconstituire istorică (de ceramică şi prelucrarea metalului, gastronomie antică, tehnică militară şi pielărie), demonstratii tactice, antrenamente şi demonstratii militare, lupte între daci şi romani. 
 
Ediţia a patra a Festivalului Antic Tomis se va desfăşura în perioada 28-30 august 2015, în zona Termelor Romane din Constanţa.
 
„Filmul festivalului va fi promovat de Asociaţia Litoral – Delta Dunării la târgurile de turism la care participăm, va fi trimis birourilor de turism ale României din străinătate, ambasadelor, agenţiilor de turism din ţară şi hotelierilor de pe litoral, care pot rula acest film în hotelurile lor. În 2015 vom avea un concept nou, cu mult mai multe evenimente care vor pune în valoare cetăţile antice din tot judeţul, punctul culminant fiind Festivalul Antic Tomis, ediţia a patra. Vom antrena în aceste activităţi foarte mulţi copii, elevi. Acest film şi expoziţia de fotografie reprezintă un cadou de Crăciun pe care îl oferim fanilor Festivalului Antic Tomis”, a spus Corina Martin, preşedinte al Asociaţiei Litoral – Delta Dunării. 
 
Filmul oficial al Festivalului Antic Tomis 2014 este realizat de Mont Blanc Pictures.

Festivalul Antic Tomis 2014 Official Aftermovie-HD from Asociatia Litoral Delta Dunarii on Vimeo.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările