VIDEO O nouă zonă de promenadă se construieşte pe lacul Techirghiol. Are formă de ancoră şi este din pin nordic

VIDEO O nouă zonă de promenadă se construieşte pe lacul Techirghiol. Are formă de ancoră şi este din pin nordic

FOTO: macheta proiectului

Proiectul zonei de promenadă constă în reconstruirea debarcaderului de acostare şi agrement de lacul Techirghiol, o investiţie în valoare de 1,2 milioane de lei.

Reconstruirea debarcaderului de acostare şi agrement pe lacul Techirghiol este un proiect implementat de administraţia locală a oraşului techirghiol, în valoare de 1.203.025,53 lei.

Proiectul este aproape de finalizare, iar imagini aeriene cu debarcaderul în formă de ancoră au fost postate chiar de primarul Iulian soceanu.

Acesta va avea o suprafaţa de promenadă ce este realizată din pin nordic impregnat sub presiune, tratament necesar pentru a rezista factorilor de mediu din zonă.

Pontonul va avea în plan formă de ancoră, coada ancorei - componenta dreaptă a acesteia va avea o lungime de 97,50 metri, componenta perpendiculară pe aceasta va avea o formă curbată şi se va desfăşura pe o lungime totală de 87,50 metri, lăţimea utilă a suprafeţei de promenadă va fi de 4 metri.

Vor fi instalate şi 13 bănci, 13 stâlpi de iluminat, 13 coşuri de gunoi, balustrade de protecţie, iar în partea dinspre larg se va realiza o scenă tip amfiteatru.
 
Trecerea de pe mal pe ponton se va realiza prin intermediul unei pasarele din aluminiu, tratată pentru mediul marin. Fixarea pasarelei de mal se va realiza printr-un pinten de beton amplasat pe mal. Capătul de pe ponton al pasarelei de aluminiu va fi în rulare pe ponton, pe plăci de alunecare.

Pe aceeaşi temă:

VIDEO Maraton ornitologic în Dobrogea. Cine vede cele mai multe păsări de la Techirghiol la Vadu, de la Marea Neagră la Cheile Dobrogei

Techirghiol - 120 de ani de balneologie maritimă românească

Lista bolilor ce se pot trata cu nămolul sapropelic de la Techirghiol, supranumit şi „aurul negru“

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: