VIDEO O nouă încercare de ranfluare a „vaporului morţii”, pe care au murit 14.400 de oi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Macaraua de 1.800 de tone ridică epava                                         FOTO: GSP
Macaraua de 1.800 de tone ridică epava                                         FOTO: GSP

Noi operaţiuni de verticalizare a navei Queen Hind, eşuată în portul Midia în noiembrie 2019, au avut loc marţi, 4 februarie.

Muncitorii Grup Servicii Petroliere SA (GSP), firma care a câştigat licitaţia pentru ranfluarea navei, au efectuat marţi noi operaţiuni de ranfluare a epavei din portul Midia.

După încercarea ratată de acum trei zile, când cablurile macaralei s-au rupt, de data aceasta epava a fost ridicată aproximativ 40 de grade faţă de poziţia iniţială.

În continuare, se acţionează cu pompe speciale pentru scoaterea apei din anumite compartimente ale navei pentru a uşura punerea ei pe poziţia deplutire.

„La această oră, scafandri obturează deschiderile bordajului aflate sub nivelul marii, apoi vor începe să pompeze apa aflată în navă pentru a uşura sarcina înainte de finalizarea aducerii pe chila dreapta”, spun reprezentanţii GSP.

Nava Queen Hind a eşuat pe 24 noiembrie 2019, având la bord 14.600 de oi vii. Doar 180 de animale au putut fi salvate.

Pentru a se putea repune pe linia de plutire nava, GSP a apelat la o macara specială (GSP Neptun), de 1.800 de tone.

Sâmbătă, 1 februarie, a avut loc o încercare ratată de ranfluare. După 2 ore de încercări, operaţiunea a fost sistată deoarece câteva spire ale cablurilor de ridicare au cedat. Reprezentanţii GSP au susţinut că nava este mai grea decât se anticipa în calculele specialiştilor, că aceasta ar fi fost încărcată cu mai mult de 14.600 de oi, cifră apărută în acte.

VIDEO: GSP

Incercare de ranfluare a epavei din portul Midia FOTO GSP

Pe aceeaşi temă:

Descoperirea înfiorătoare făcută de scafandri la nava pe care au murit 14.000 de oi. Punţile secrete unde au fost înghesuite alte câteva mii de animale

VIDEO Încercare ratată de scoatere a epavei din Portul Midia. Nava este mai grea decât se credea

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite