VIDEO Ninja de Constanţa: cazul fetei care a bătut nouă persoane, în opinia specialiştilor

VIDEO Ninja de Constanţa: cazul fetei care a bătut nouă persoane, în opinia specialiştilor

Poliţia foto IPJ Constanţa

O tânără de 22 de ani din Constanţa a ajuns în centrul atenţiei opiniei publice după ce a fost protagonista unui scandal imens în care a lovit nu mai puţin de nouă persoane, dintre care patru erau poliţişti, iar trei erau agenţi de pază.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Isprava” tinerei este anchetată acum de către procurori, în acest timp ea fiind plasată în arest preventiv de către judecătorii de drepturi şi libertăţi.

În tot acest timp, în spaţiul public au apărut discuţii referitoare la modul în care au intervenit poliţiştii, care nu ar fi fost suficient de fermi astfel încât fata să nu mai poată aplica alte lovituri. Opiniile au fost pro şi contra, de aceea reporterii „Adevărul” au discutat cu specialişti care au analizat atât comportamentul agresoarei, cât şi pe cel al oamenilor legii.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa acuză o tânără de 22 de ani de săvârşirea a patru infracţiuni de ultraj, în referire la infracţiunea de lovire sau alte violenţe, două infracţiuni de lovire sau alte violenţe şi o infracţiune de tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Scandalul a izbucnit în seara de 11 septembrie, într-un local din oraşul Constanţa, în jurul orei 21.00. Tânăra a intrat în conflict cu o altă fată din local (barman) pe care a tras-o de păr, a lovit-o cu pumnii şi picioarele. Apoi, cu un pahar aruncat a lovit în cap un alt client care se afla acolo.

La faţa locului, au venit trei agenţi ai unei firme private de pază, butonul de panică fiind activat chiar de prima persoană lovită, însă aceştia au fost muşcaţi, loviţi în testicule sau în alte zone de către tânăra care, conform unor surse apropiate anchetei, ar fi fost sub influenţa băuturilor alcoolice şi a unor substanţe interzise.

„În acest timp, la faţa locului au venit trei lucrători din cadrul Poliţiei Locale Constanţa, iar în momentul în care s-a încercat imobilizarea inculpatei şi ulterior imobilizării şi încătuşării, aceasta a zgâriat-o cu unghiile pe antebraţul stâng pe persoana vătămată R.A.M., poliţist local, şi a lovit-o totodată cu capul în zona pometelui stâng”, spun procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.


„Mama mea e procuror. O să muriţi!”
 

De la momentul reţinerii tinerei au ajuns în spaţiul public şi imagini filmate de un amator. În ele se vede cum fata este foarte agitată şi repetă de câteva ori: „mama mea e procuror. ”. Mai mult, ea îi ameninţă pe cei care au reţinut-o că „o să moară”. În tot acest timp, poliţiştii încearcă să o liniştească şi să o bage în autospeciala poliţiei locale.

Sursa video: Observator News


După reţinere, tânăra a fost dusă la sediul Poliţiei Locale Constanţa, unde a mai lovit un poliţist de la Poliţia „naţională” şi doi de la cea locală. De aici, fata a fost transportată la Secţia 4 Poliţie Constanţa, unde a fost chemat şi un echipaj al Serviciului de Ambulanţă.

„La un moment dat, inculpata a fost condusă la sediul Secţiei 4 Poliţie Constanţa, ocazie cu care s-a solicitat şi intervenţia unui echipaj medical având în vedere starea de nervozitate şi agitaţie excesivă a acesteia, existând suspiciunea că a consumat substanţe cu efect psihotrop. În timp ce era introdusă în ambulanţă şi aşezată pe targă, inculpata a lovit-o din nou cu picioarele în stomac şi piept pe persoana vătămată U.V., poliţist naţional”, mai spun procurorii.

De asemenea, anchetatorii au precizat că pe tot parcursul derulării evenimentelor, tânăra a ameninţat toate persoanele menţionate, le-a adresat injurii şi cuvinte jignitoare şi le-a scuipat.

Toate aceste infracţiuni pe care le-ar fi săvârşit inculpata i-au determinat pe anchetatori să ceară judecătorilor arestarea preventivă pentru 30 de zile.


„Avea adrenalină”
 

Liviu Chesnoiu, colonel de Poliţie în rezervă şi psiholog criminalist, explică de ce poliţiştii sau agenţii de pază nu au intervenit în forţă în acest caz, dându-i posibilitatea fetei să lovească în stânga şi în dreapta. „Era vorba despre o fată, cum să foloseşti bastonul sau spray-ul? Ai o reţinere. Fata, în starea în care se afla, avea atâta adrenalină în ea încât putea să se bată şi cu mai mulţi. Acesta a fost avantajul ei”.

Expertul arată că în acest caz este o altă problemă, cea a pregătirii poliţiştilor care intră în contact cu persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor interzise.

 


                                                  Liviu Chesnoiu - psiholog criminalist

„Când ai de-a face cu un om băut sau drogat, nu-l iei cu vorba dură. Încerci să nu-l contrazici şi comportamentul lui se potoleşte. Dar pentru acest lucru trebuie să faci psihologie şi să ai aptitudini. Un negociator ar fi fost util acolo sau o femeie poliţist”, spune Liviu Chesnoiu.

De asemenea, psihologul criminalist arată că un om beat sau drogat este o altă persoană şi la o simplă provocare devine „diabolic”, având o forţă nemaipomenită. „Când întâlneşti o astfel de persoană nu se intervine în forţă, la violenţă ea răspunde cu o violenţă şi mai mare”.


Poliţiştii sunt timoraţi
 

Un poliţist din Constanţa explică de ce intervenţia colegilor săi poate părea în ochii oamenilor ca fiind una „blândă”. „Într-o situaţie de genul acesta nu este uşor. Partea umoristică în această poveste este legislaţia ambiguă. Nu e ca la americani să poţi face o reţinere totală cu cătuşe la mâini şi la picioare. Poliţiştii sunt timoraţi de multe ori deoarece în nenumărate cazuri de ultraj au ajuns să fie ei cei anchetaţi şi chiar condamnaţi. De multe ori, judecătorii consideră că poliţiştii intervin prea violent şi atunci nu iau măsuri asupra agresorilor.”

Poliţistul spune că, deşi s-a introdus principiul legalităţii (în cazul în care un poliţist intervine în forţă), primul lucru după o astfel de intervenţie este cercetarea care durează, poate fi pus la dispoziţie şi niciun coleg nu vrea să aibă această bătaie de cap. De asemenea, cel reţinut de poliţie poate face o plângere penală împotriva agentului care a intervenit. În acest caz, până la soluţionarea dosarului, omul legii este pus la dispoziţie ceea ce înseamnă că nu mai face parte din personalul activ.

În plus, chiar şi cu cătuşe la mâini, un om poate exercita acte de violenţă. „Chiar dacă cineva este încătuşat poate lovi, se poate repezi la alte persoane să le lovească cu piciorul sau să le muşte. Cei băuţi sau drogaţi sunt foarte violenţi deoarece procesele chimice din creier sunt schimbate şi au mult mai multă forţă”, explică poliţistul constănţean.

În cursul zilei de marţi, 15 septembrie, magistraţii de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Constanţa au judecat contestaţia formulată de tânăra de 22 de ani ca urmare a deciziei Judecătoriei de arestare preventivă pentru 30 de zile. Aceştia au respins-o ca nefondată, astfel că inculpata va sta următoarele 30 de zile în arest.


Vă recomandăm să mai citiţi:

 

VIDEO „Mama mea e procuror. O să muriţi!” Imagini de la reţinerea tinerei care a bătut nouă persoane, dintre care patru poliţişti

Cum a reuşit o fată să bată nouă persoane, dintre care patru poliţişti şi trei bodyguarzi. „Putea şi mai mulţi“

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: