VIDEO Mini-vacanţa de Rusalii va umple litoralul. 50.000 de turişti sunt aşteptaţi la mare cu oferte speciale

VIDEO Mini-vacanţa de Rusalii va umple litoralul. 50.000 de turişti sunt aşteptaţi la mare cu oferte speciale

Plaja din Mamaia va fi plină de Rusalii

Vremea bună care se anunţă pentru sfârşitul acestei luni i-a făcut pe turişti să profite de ziua liberă de Rusalii. Rezervările de pe litoral au fost numeroase şi datorită pachetelor care au preţuri cu 30% mai mici decât în plin sezon.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cei mai mulţi turişti vor ajunge de Rusalii la Mamaia. Acolo preţurile pornesc de la 128 lei la 2 stele, 138 lei la 3 stele şi merg până la 310 lei pentru o cameră dublă cu mic dejun inclus, într-o locaţie de 4 stele. Corina Martin, preşedintele asociaţiei Litoral-Delta Dunării, spune că se aşteaptă ca în weekendul de dinaintea Rusaliilor să ajungă la mare aproximativ 50.000 de turişti.
 
Dumitru Ivănescu, patronul hotelului Doina (3 stele) din staţiune, este de părere că Rusaliile aduc de obicei turişti la mare tocmai pentru că este vorba de un weekend prelungit. „Anul acesta am decis să coborâm preţul de persoană la 50 lei/noapte într-o cameră dublă“, spune patronul.
 
Managerul de marketing al complexului Iaki (4 stele) din Mamaia, Iulia Dămăşaru, spune că au pregătit "un pachet de trei nopţi care include servicii de cazare, mic dejun, prânz şi acces la centrul SPA. Terapiile incluse pentru doamne sunt masaj facial şi împachetare cu miere, iar domnii beneficiază de împachetare cu nămol de la Martea Moartă şi reflexoterapia tălpilor. Turiştii au o reducere suplimentară de 20% la toate serviciile centrului SPA şi acelaşi discount pentru preparatele meniului restaurantului a la carte". Preţul unui pachet pentru 2 persoane este de 1645 lei. 
 
Administratorii de plajă se bucură şi ei de afluxul de turişti. Paul Marin se ocupă de o bucată de plajă de la intrarea în Mamaia. 
 
"Astfel de mini-vacanţe sunt aducătoare de bani, de profit. Rusaliile chiar au ajuns mai importante decât o sărbătoare importantă precum Sfânta Maria, chiar dacă au loc la începutul sezonului. Pentru noi e important să fie vreme frumoasă, chiar dacă se întâmplă la începutul sezonului", spune Paul Marin. 
 
Agenţiile de turism au pregătit oferte interesante şi pentru litoralul bulgăresc. Amatorii de vacanţe la sud de Vama Veche plătesc 24 euro / noapte într-un hotel de 3 stele la Albena. Preţul creşte la 26 euro pentru o cameră într-un hotel de 4 stele şi ajunge până la 30 euro la 5 stele. Specialiştii estimează că aproape 15.000 de români vor merge în Bulgaria pentru mini-vacanţa de Rusalii. 
 
Rusaliile cad la 50 zile după Paşti. În acest an, în Calendarul Ortodox apar stabilite pentru 31 mai şi 1 iunie. Arhiepiscopia Tomisului nu va organiza evenimente majore de rusalii. Înalt Prea Sfinţia Sa Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficial slujba obişnuită la Catedrala Sfinţii Petru şi Pavel. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările