VIDEO Militar leşinat chiar lângă Iohannis, la Ziua Marinei. Reacţia preşedintelui care îşi rostea discursul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un militar american a leşinat la festivităţile de Ziua Marinei, chiar după discursul preşedintelui Klaus Iohannis. Tânărul a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Festivităţile de Ziua Marinei de la Constanţa au debutat la ora 10.45, iar preşedintele Klaus Iohannis a rostit discursul său la ora 10.22.

În timp ce Iohannis îşi încheia alocuţiunea de la tribuna de pe faleza Comandamentului Flotei, pusă în faţa tribunei oficiale cu spatele la mare, un militar american din Garda de onoare a leşinat. 

Ce s-a întâmplat

Soldatul american de culoare se afla în Garda de onoare, în primul rând, chiar lângă preşedinte. S-a dezechilibrat, s-a sprijinit de colega din dreapta, apoi s-a lăsat pe spate, fiind prins de camaradul din rândul doi. 

Ceilalţi i-au sărit în ajutor sprijinindu-l, iar un echipaj medical a venit imediat, l-a stropit cu apă şi l-a culcat la pământ. A fost luat urgent cu targa la ambulanţă, fiindu-i acordat primul-ajutor la faţa locului. 

Astfel de incidente au loc regulat, în special la ceremoniile îndelungate, pe condiţii de caniculă, cu repetiţii extenuante. 

În tot acest timp, cu toată vânzoleala, preşedintele Klaus Iohannis şi-a văzut de discurs în continuare, imperturbabil, fără să întoarcă privirea vreo secundă spre locul incidentului.

Astfel de incidente se întâmplă des la ceremonii militare, unde soldaţii stau în soare, pe temperaturi sufocante, nemişcaţi, timp de câteva ore. Starea de slăbiciune vine pe fondul unor repetiţii continue, extenuante, din zilele anterioare, ceea ce face ca şi indivizi antrenaţi, cu o bună formă fizică, să clacheze. La Ziua Marinei, cel puţin, asta se întâmplă an de an. 

La Ziua Marinei de la Constanţa au participat şi parteneri străini ale Forţelor Navale Române. Partenerii americani şi italieni au fost reprezentanţi de câte un detaşament de militari în Garda de Onoare, iar distrugătorul USS „Porter” a fost prezent în dispozitivul fix de pe mare, alături de celelalte nave militare româneşti, şi aeronavele italiene Eurofighter care au asigurat anumite secvenţe de luptă aeriene. 

Navele militare ucrainene nu au mai participat la exerciţiul demonstrativ prezentat cu prilejul Zilei Marinei Române, la Constanţa, din cauza condiţiilor hidro-meteorologice nefavorabile din raioanele de nord-vest ale Mării Negre.

Festivităţile oficiale de pe faleza Comandamentului Flotei s-au încheiat la ora 12.30. 

Pe aceeaşi temă: 

LIVE VIDEO Cel mai mare exerciţiu naval din România, derulat de Ziua Marinei. Preşedintele Klaus Iohannis asistă la festivităţile de pe faleza din Constanţa

Măsuri speciale de Ziua Marinei: fără drone, fără bagaje mari. Ucrainenii au declinat participarea la spectacolul naval

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite