VIDEO Mihai, fratele lui Radu Mazăre, primele declaraţii după arestare: "El a fost surprins, dar e pregătit psihic. Viaţa noastră este de la agonie la extaz"

VIDEO Mihai, fratele lui Radu Mazăre, primele declaraţii după arestare:

Mihai Mazăre a venit să-şi vizteze fratele în arestul IPJ Constanţa. FOTO Adevărul

Mihai Mazăre a venit să-şi viziteze fratele în arestul IPJ Constanţa. El i-a adus primarului "celebra gentuţă", două cărţi, mâncare, haine şi ţigări şi a făcut primele declaraţii referitoare la modul în care priveşte familia decizia arestării.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mihai Mazăre a părăsit reşedinţa din Mamaia a primarului şi a mers la sediul IPJ Constanţa în jurul orei 18.00. El crede că Radu Mazăre a fost surprins de decizia magistraţilor pentru că nu se aştepta să sară de la o extremă la alta şi a comparat arestul cu Institutul de Marină ale cărui cursuri le-a urmat Radu Mazăre în tinereţe. 
 
"A mai fost în arest, dar doar reţinut. E pregătit psihic de mult pentru lucrurl ăsta. El a mai făcut patru ani de Institut de Marină, în care era aproximativ la fel, după ce mi-a povestit el".
 
Mihai Mazăre spune că familia primarului nu se aştepta la o astfel de decizie. 
 
"Noi suntem o familie de bărbaţi, nu e nicio problemă. Dacă asta e situaţia şi asta o să facă... Eu mă duc şi îi duc lucrurile, hainele şi mâncarea, vestita lui gentuţă şi o sa vedem ce se întâmplă. Cred că de mâine va fi la Bucureşti, în Beciul Domnesc", a explicat fratele edilului. 
 
Mama primarului nu se afla în Constanţa în momentul arestării, aşa că nu şi-a văzut fiul înainte ca acesta să fie luat în custodie de poliţişti. Fratele lui Mazăre spune că mama lor va rămâne la Bucureşti. 
 
La ieşirea din sediul IPJ Constanţa, Mihai Mazăre a mărturisit că "de zece ani de zile viaţa noastră este de la agonie la extaz. Nu l-am văzut, ci doar am dus bagajele, mâncare, gentuţa lui celebră. Eu am suplimentat gentuţa cu mai multe lucruri: haine, mâncare, periuţă de dinţi, ce poţi să-i duci unui om la arest? Nişte ţigări, două cărţi. Astea sunt lucrurile de care ai nevoie acolo, la arest."
 
Familia nu va putea să îl vadă pe Radu Mazăre până, cel mai devreme, săptămâna viitoare. Mandatul a fost emis pentru IPJ Constanţa, dar procurorii ar putea decide transferarea lui în arestul Poliţiei Capitalei. 
 
"Noi suntem în familie tăbăciţi cu chestiunea asta. Nu e prima oară când trăim în tensiunea asta. Psihic suntem pregătiţi. Inclusiv mama mea e pregătită psihic. Ştim că se poate întâmpla asta, percheziţii au fost de mai multe ori în familie, toţi fraţii am avut percheziţii, mama a avut percheziţii. Faţă de un om care ia prima dată contact cu lucrurile astea, noi suntem obişnuiţi", a declarat Mihai Mazăre. 
 
Fratele edilului arestat spune că surpriza a fost cu atât mai mare cu cât prima instanţă l-a pus pe Radu Mazăre în libertate fără nicio altă măsură şi acum s-a decis ca el să fie arestat preventiv. 
 
"Într-adevăr este o surpriză. E o chestie pe care nu ne-o putem explica. Eu nu am nicio cădere să o explic, dar avocaţii aşteaptă motivarea şi ce urmează: se atacă în instanţă", a încheiat Mihai Mazăre. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările