VIDEO Mazăre reacţionează la acuzaţiile de instigare la hărţuire sexuală: „O să angajăm femeia cu barbă şi doi bulani să promoveze Mamaia”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Radu Mazăre a fost acuzat de instigare la hărţuire sexuală şi declaraţii sexiste. Reacţia edillului de Constanţa nu a întârziat să apară. El a promis că va promova Mamaia cu o varietate mai mare de minorităţi sexuale pentru a fi pe placul tuturor.

Noile probleme ale lui Mazăre cu organizaţiile care apără drepturile femeilor au apărut după o declaraţie a primarului făcută în 21 mai. 

"Domnişoarele trebuiesc vânate. Sunt nişte gazele care trebuiesc vânate. Avem Bird Watching. Pot veni spre zona Vadu oameni mai în etate cu binoclu să se uite după păsăretul de acolo sau mai tinerei să se uite şi ei după păsările de pe plajă", spune atunci Mazăre. 

Trei organizaţii nonguvernamentale din Bucureşti au depus o sesizare la CNCD prin care spun că edilul incită la hărţuire sexuală. 

„Campania Mamaia Style promoveaza sexismul si un tratament injust si degradant cu privire la femei, prin sexualizare excesiva şi obiectificare, iar unul din layout-urile campaniei, cel intitulat „Bird Wathcing", incita la hartuire sexuala si la alte comportamente agresive (verbale, psihice, fizice) din partea barbatilor fata de femei" - se arata in sesizarea depusa la CNCD.

 Organizatiile nonguvernamentale considera ca inclusiv declaratia primarului Radu Mazare, cu ocazia lansarii campaniei Mamaia Style reflecta caracterul sexist, incitator la hartuire sexuala si la alte comportamente agresive:

 „Avem mai multe, ce putem regasi in Mamaia: safari, valuri...(...) Domnisoarele trebuiesc vanate, sunt niste gazele care trebuiesc vanate. Avem «Bird watching», pot veni spre zona Vadu oameni mai in etate sa se uite cu binoclul dupa pasaretul de acolo sau mai tinerei sa se uite si ei dupa pasarile de pe plaja", a afirmat Radu Mazare intr-o declaratie publica data la sfarsitul lunii mai.

Organizatiile nonguvernamentale au solicitat CNCD oprirea campaniei precum si sanctionarea Consiliului Local Constanţa, a primarului Radu Mazare si a Asociatiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Litoral-Delta Dunarii" relatează comunicatul de presă emis de ONG-uri. 

Radu Mazăre nu a ezitat să răspundă feministelor în stilul propriu. 

"Având în vedere că acolo avem o fată cărată ca o placă de surf, dar avem şi un băiat cărat pe post de placă de surf, cred că pe undeva au dreptate. O să completez campania punând-o pe femeia cu barbă şi o să pun şi doi bulani în Campania Mamaia Style ca să fie acoperite toate genurile, toate dorinţele, toate preferinţele", a explicat Mazăre. 

Corina Martin, preşedintele Asociaţiei Litoral Delta Dunării, organizaţia care a comandat iniţial această campanie unei companii de publicitate cunoscută la nivel internaţional susţine că "egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi este respectată. Nu ştiu ce înseamnă incitarea la caracterul sexist atâta vreme cât în jurul nostru sunt panouri publicitare, pagini în reviste care arată şi reclame la lenjerie sau costume de baie. Nu ştiu dacă toate acestea pot fi considerate o incitare cu caracter sexist. Noi promovăm o destinaţie marină, de plajă, de mare. Dacă ne gândim cum îşi face Brazilia campania sau Bulgaria, cu cataloage care pot înfăţişa turişti aflaţi la plajă, e evident că aceştia nu vor fi îmbrăcaţi". 

Radu Mazăre reacţionează la acuzaţiile de hărţuire sexuală


Vă mai recomandăm:

FOTO VIDEO Mazăre, reclamat la Consiliul pentru Combaterea Discriminării. Edilul e acuzat de incitare la hărţuire sexuală

FOTO VIDEO Mazăre, despre Mamaia: „Sunt domnişoarele care trebuie vânate. Cei mai tinerei să se uite după păsăretul de pe plajă!”

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite