VIDEO Marinarii militari români participă la exerciţiul multinaţional NUSRET 20, în Marea Egee

VIDEO Marinarii militari români participă la exerciţiul multinaţional NUSRET 20, în Marea Egee

Puitorul de mine „Viceamiral Constantin Bălescu” - foto: navy.ro

Puitorul de mine „Viceamiral Constantin Bălescu” va participa la exerciţiul militar organizat de de Forţele Navale ale Turciei, în perioada 17-27 octombrie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Puitorul de mine „Viceamiral Constantin Bălescu” a plecat miercuri, 14 octombrie, din portul Constanţa, pentru a participa la Exerciţiul multinaţional „NUSRET 20”, organizat de Forţele Navale ale Turciei, în Marea Egee, în perioada 17-27 octombrie.

NUSRET 20 are ca scop perfecţionarea deprinderilor echipajelor navelor în lupta contra minelor marine şi vizează consolidarea şi dezvoltarea nivelului de pregătire al operatorilor din acest domeniu, la standardele NATO.

Aproximativ 20 de nave şi ambarcaţiuni rapide, patru aeronave, trei detaşamente scafandri EOD şi un vehicul subacvatic autonom, din Bulgaria, Franţa, Italia, Grecia, România, Spania, Turcia şi SUA participă la exerciţiul NUSRET 20, al cărui scenariu fictiv urmăreşte întărirea interoperabilităţii operaţionale şi tactice dintre forţele participante, în situaţia escaladării unor divergenţe politico-militare dintre două state vecine.

Puitorul de mine  „Viceamiral Constantin Bălescu”, cu un echipaj alcătuit din 68 de militari, este comandat de căpitan-comandorul Daniel Gheorma şi are la bord un detaşament de scafandri EOD, specializaţi în dezamorsarea dispozitivelor explozive subacvatice. Participarea militarilor din Forţele Navale Române la exerciţiile multinaţionale organizate de partenerii din Alianţa Nord-Atlantică reprezintă o oportunitate foarte bună pentru dezvoltarea abilităţilor de a răspunde, rapid şi eficient, la întregul spectru de ameninţări, precum şi un foarte bun exemplu de angajament faţă de apărarea colectivă.

VIDEO: Momentul plecării puitorului de mine

Citeşte şi:

Muniţia fabricată la Plopeni, testată la malul mării. Proiectilele de 30 mm vor intra în dotarea Forţelor Navale

O navă militară românească, parte a unui exerciţiu cu Forţele Navale ale Ucrainei


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările