VIDEO Lacul Tăbăcărie din Constanţa, aşa cum nu l-ai mai văzut niciodată. O nouă perspectivă asupra unui paradis îngheţat

VIDEO Lacul Tăbăcărie din Constanţa, aşa cum nu l-ai mai văzut niciodată. O nouă perspectivă asupra unui paradis îngheţat

Lacul e paralizat de gheaţă. FOTO aero-film.ro

Perspectivă inedită asupra lacului Tăbăcărie din Constanţa. Luciul de apă a îngheţat complet din cauza temperaturilor scăzute din ultimele zile. Un constănţean a folosit o dronă pentru a suprinde priveliştea superbă de la peste 70 metri înălţime, iar rezultatul este fascinant.

Ştiri pe aceeaşi temă

Adrian Popescu de la aero-film.ro spune că a folosit pentru această filmare o dronă DJI Phantom 2 Vision+. Aparatul de zbor a plecat din apropierea bisericii Sfântul Mina din parcul Tăbăcărie şi apoi a făcut un ocol al lacului.

Trebuie menţionat faptul că Lacul Tăbăcărie are apă dulce, aşa că nu este prima dată când îngheaţă. El comunică însă prin intermediul unor canale cu Marea Neagră şi Lacul Siutghiol, ambele cu apă sărată. 

Tocmai de aceea este nevoie de mai multe zile cu temperaturi sub zero grade pentru a vedea cum îngheaţă tot lacul.

Adrian Popescu a declarat pentru Adevărul că filmarea a durat în total doar 15 minute şi a fost realizată în după-amiaza zilei de luni, 5 ianuarie. 

Mărturiseşte că ar fi stat mai mult, dar gerul de afară îl împiedica să mânuiască drona aşa cum se cuvine. În plus, în zona erau multe păsări sălbatice şi una dintre ele putea oricând să lovească aparatul de zbor.

Pe timpul iernii, Lacul Tăbăcărie atrage multe păsări sălbatice, în special lebede şi raţe. Acestea pleacă din Deltă în cautarea unor locuri unde pot să-şi găsească hrana mai uşor, dar găsesc şi adăpost. 


Vă mai recomandăm:

VIDEO Cum se văd focurile de artificii de la 80 metri deasupra oraşului Constanţa, în noaptea de Revelion

EXCLUSIV VIDEO Primele imagini din dronă, după prăbuşirea elicopterului SMURD

FOTO VIDEO Cum arată oraşul Constanţa învăluit în ceaţă, de la 120 de metri înălţime

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările