VIDEO Jurnalist de investigaţii, agresat de un director din Primăria Eforie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şeful de la Gospodărirea Comunală Eforie este acuzat de agresiune. FOTO Captură Video
Şeful de la Gospodărirea Comunală Eforie este acuzat de agresiune. FOTO Captură Video

Acuzaţii grave la Eforie. Un director din cadrul Primăriei Eforie a fost filmat în timp ce agresa un jurnalist de investigaţii din Constanţa. Incindentul a avut loc în faţa Biobazei de la Eforie.

O documentare jurnalistică s-a transformat într-o agresiune urmată de acuzaţii. Jurnalistul constănţean Codruţ Burdujan susţine că a fost agresat de un consilier local. 

Burdujan făcea o anchetă referitoare la modul în care oamenii legii tratează sesizările legate de centrele de ecarisaj din Mangalia şi Eforie. Jurnalistul a ajuns la Biobaza din Eforie şi spune că acolo a fost întâmpinat cu ostilitate. 

Codruţ Burdujan a fost oprit mai întâi de o femeie care părea angajată a centrului, după care a apărut un medic veterinar şi un alt bărbat. Jurnalistul spune că se afla pe domeniul public şi atunci când a vrut să iasă din maşină un bărbat cu ochelari de soare şi şapcă a devenit agresiv şi i-a prins piciorul între portieră şi cadrul uşii. 

Burdujan a declarat pentru Adevărul că "tupeul cu care au fost atacaţi nişte jurnalişti nu are nevoie de niciun comentariu. Urmează să sesizez nu numai poliţia şi să-l aduc în instanţă, dar voi sesiza şi organizaţiile internaţionale ale jurnaliştilor pentru că este vorba de un abuz grav. Dacă noi ajungem să fim bătuţi în spaţiul public, consider că trebuie schimbată legislaţia care priveşte libertatea de expresie în România.

 

În toate instituţiile din Constanţa nu intrăm decât cu intervenţii, intră doar presa pesedistă, iar ceilalţi sunt călcaţi în picioare în faţa instituţiilor. Este vorba de o golănie tipic pesedistă pe care o întâlnim în fiecare colţ din ţară. Nu avem de a face cu politicieni, ci cu nişte golani", susţine Codruţ Burdujan.

Codrut Burdujan

Jurnalistul de investigaţii Codruţ Burdujan. FOTO Facebook

Jurnalistul constănţean spune că a aflat ulterior că bărbatul care l-a agresat este Iulian Brangă, directorul tehnic al Efopubliserv, firmă a Primăriei Eforie. 

Iulian Brangă are o cu totul altă părere despre cele întâmplate. 

"Au venit în faţa instituţiei, au intrat în curte fără să se prezinte sau să ceară voie după care au început să spună că suntem criminali şi să înjure. Eu, aflându-mă în zonă, m-am apropiat şi i-am întrebat din ce cauză ne fac criminali", spune Brangă.

Directorul Efopubliserv vede momentul agresiunii, ca pe un gest de apărare. 

"Era o dubiţă şi eu eram între ea şi maşina lor. A încercat să mă lovească şi cu uşa şi eu m-am ferit ca să blochez portiera. Eu mă feream de violenţa dânşilor. E dreptul lui să facă o plângere la poliţie. O să fac şi eu una pentru că eu consider că trebuiau să se prezintă şi să spună de ce au venit", a încheiat Iulian Brangă.

Jurnalişti agresaţi la Eforie

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite