VIDEO Imagini rare dintr-o discotecă de pe litoral, din timpul comunismului. Cum se distrau tinerii în anii '80

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Înregistrări din anii ‘80 făcute la Discoteca Ring din Costineşti redau atmosfera din acele vremuri, când localurile se închideau la ora 22, iar tineretul trebuia să se încadreze în programul de distracţie trasat de regimul comunist.

Discoteca Ring din Costineşti era cea mai populară din „staţiunea tineretului“. Alături de Vox Maris şi de terasa Tineretului, Ringul se număra printre cele mai căutate localuri în aer liber, unde tinerii se puteau aduna în număr mare.

Discoteca avea program de zi şi de seară, la prânz fiind deschisă timp de o oră, cu intrare liberă, pentru o repriză de mâncare şi dans. Pauza de la plajă era completată de DJ-ul care saluta tinerii veniţi din toate părţile ţării îndemnându-i la distracţie. Programul era reluat apoi la ora 18, când începea iarăşi antrenul. Fundalul sonor era compus numai din piese melodioase şi ritmate aflate în topuri.  

„Pentru cei nostalgici, un mic extras dintr-un material rar, cu ajutorul căruia ne putem întoarce în timp, retrăind virtual atmosfera sezonului estival autohton al anilor ’80“, scrie Alex Joy, utilizatorul care a postat un filmuleţ din august 1987, pe canalul Youtube.

Alt utilizator care are imagini filmate de la Disco Ring Costineşti este Sorin Lupaşcu, fost DJ pe litoral. Cele două videouri postate de el sunt din vara lui 1983. 

„Aceasta era atmosfera studenţească a anilor '80 din Ring, cu 3 lei intrarea. La vremea acestor imagini, Disco Ring era cea mai mare discotecă în aer liber din estul Europei, cu pînă la 3.000 de oameni intraţi la supraaglomeraţie. DJ - Sorin Lupaşcu, 1983-1986 (cu pauze). În Costineşti pe atunci cîntau Holograful la Forum (cu Marţi Popescu la bas şi Nuţu Olteanu la chitară), Pro Musica sau Cristal (cu Puiu Creţu) la Perla Mării, Dida Drăgan cu Sorin Chifiriuc la Tineretului (mai veneau acolo Compact şi Iris). A fost probabil perioadă cea mai fastă a Costineştiului, cu blatişti dormind pe acoperişuri, cu Serbările Mării făcute de Divertis, cu căsătorii (cu certificat cu tot) de o zi... “, scrie Lupaşcu.

„Uitaţi-vă, poate vă vedeţi părinţii pe-acolo!“, „Nu-mi vine să cred!!! Pentru cei care au fost în acest loc, în acei ani, imaginile astea sunt mai mult decât emoţionante!!!“, ţin să transmită internauţii care remarcă muzica frumoasă şi atmosfera lipsită de vulgaritate. 

Pe aceeaşi temă: 

FOTO Au învins tristeţea unui sistem. Reţeta unui chef de pomină în anii comunismului

VIDEO Litoralul românesc în anii de glorie ai comunismului. Cum se distrau părinţii noştri la Hanul Piraţilor, localul legendar din Mamaia Sat

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite