VIDEO UPDATE Slujba bisericească, difuzată la boxe de o dubă care s-a plimbat prin judeţ. Arhiepiscopia Tomisului: „E o procesiune privată“

VIDEO UPDATE Slujba bisericească, difuzată la boxe de o dubă care s-a plimbat prin judeţ. Arhiepiscopia Tomisului: „E o procesiune privată“

Maşină cu boxe la care se difuzează slujba religioasă în Mamaia Sursa Cristina Ionescu

O dubă cu boxele scoase pe plafon a transmis duminică slujba religioasă înregistrată, care în mod normal ar fi fost ascultată de enoriaşi la biserică. Pe timp de carantină, preoţii constănţeni au avut această idee insolită, trimiţând Cuvântul Domnului prin Mamaia.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE Arhiepiscopia Tomisului a venit cu precizări în seara de duminică, 29 martie: 

„Chemare la rugăciune în judeţul Constanţa
 
Întrucât zilele trecute autorităţile au sensibilizat cetăţenii prin redarea Imnului Naţional al României pe spaţiul public, Arhiepiscopia Tomisului a desfăşurat o acţiune similară pentru creştini, printr-o procesiune cu caracter privat prin judeţul Constanţa, în după amiaza zilei de astăzi, duminică, 29 martie 2020.
 
Scopul acţiunii a fost chemarea conştiinţei creştine la rugăciune înaintea lui Dumnezeu, aşa cum a făcut dintotdeauna Biserica în situaţii grave de epidemii şi pandemii, care au ameninţat viaţa oamenilor, darul cel mai de preţ făcut nouă de Dumnezeu.
 
Astfel, IPS Teodosie,  Arhiepiscopul Tomisului, însoţit de slujitori bisericeşti, a purtat prin judeţ moaştele Sf. Mare Mc. Doctor fără de arginţi Pantelimon, ale Sf. Mc. Epictet şi Astion, ale Sf. Ier. Nectarie, precum şi icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului Axioniţa, copie de la Sf. Munte Athos, aflată în Catedrala arhiepiscopală, pe traseul: Constanţa, Năvodari, Lumina şi Hârşova.
 
Mâine se va continua pe traseul Cernavodă, Medgidia, Techirghiol şi Mangalia.
 
În sudul judeţului, Arhimandritul Andrei Tudor, exarh al mânăstirilor şi stareţul mânăstirii Dervent, a purtat în procesiune Icoana Maicii Domnului făcătoare de minuni de la Dervent şi moaştele Sfinţilor Mucenici Epictet şi Astion, pe traseul: Dobromir, Şipote, Cobadin, Ciocârlia, Adamclisi, Băneasa.
 
Menţionăm că acţiunea a respectat normele legale în vigoare, fiind încadrată la deplasare în interes profesional.
 
Biroul de Comunicare“ 
 

Imaginile au fost surprinse duminică, 29 martie, prin Mamaia. 

O dubă care avea boxele scoase afară şi amplasate pe plafon s-a plimbat prin staţiunea Mamaia, împărţind enoriaşilor slujba religioasă pe care altfel ar fi ascultat-o pe biserică - cei mai credincioşi dintre ei. 

Dubiţa a împrăştiat astfel Cuvântul Domnului tuturor oamenilor aflaţi în izolare care locuiesc în blocurile din Mamaia. 

Sursa Cristina Ionescu

 

Pe aceeaşi temă: 

VIDEO Recomandare DSP către preoţi: „Folosiţi la împărtăşanie linguriţe de unică folosinţă“. Răspunsul Bisericii

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: