VIDEO Gură de oxigen în sezonul estival pandemic. Imagini subacvatice surprinse de scafandri în Marea Neagră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Scufundări în Marea Neagră scafandru Sursa Youtube / Black Sea / Omul cu Branhii
Scufundări în Marea Neagră scafandru Sursa Youtube / Black Sea / Omul cu Branhii

Vara pare încă departe, cu vremea ei de relaxare, scăldat în mare, la soare, cu micile noastre plăceri, hobby-uri şi bucurii. O incursiune în valurile Mării Negre, pe cale virtuală, ne aduce gura de aer sărat şi de oxigen la care acum doar visăm.

Pasionaţii de scufundări exersează sportul extrem şi în extrasezon, când alţii nu s-ar încumeta nici să iasă afară, înfofoliţi. 

Utilizatorul Omul cu Branhii / Black Sea de pe canalul Youtube a făcut scufundări în Marea Neagră în luni cu vreme rece, deşi însorită - ianuarie (2018) sau martie (2020) şi ne împărtăşeşte experienţa lui. 

Când apa are temperaturi scăzute, spre 0 grade, scafandrul mărturiseşte că îi îngheaţă faţa şi mâinile, iar când iese la suprafaţă este atât de amorţit încât nu mai poate pronunţa bine cuvintele.

Pentru cei care îşi doresc să încerce astfel de aventuri subacvatice, dar nu ştiu încă să înoate aşa cum trebuie, Omul cu Branhii are un sfat practic şi uşor: „Dacă îţi este frică de apă, şansele să înveţi să înoţi sunt mai mici, dar asta nu înseamnă că este imposibil. În primul rând, trebuie să îţi învingi teama de apă. Şi cum poţi face asta altfel decât stând cât mai mult în… apă! Desigur, nu în apă adâncă, ape curgătoare, lacuri sau în mare, ci într-o piscină de mică adâncime, cu apă până la nivelul pieptului, unde te simţi în siguranţă. Cel mai bun sfat este sa iti cumperi un set de snorkeling şi labe“ 

Pe aceeaşi temă: 

Cum pot vedea românii 12 nave legendare scufundate la peste 40 de metri. Traseele turistice subacvatice la epavele din Marea Neagră

Ce sporturi extreme pot fi învăţate la Marea Neagră. Kitesurfingul, ultima „nebunie“ încercată de români pe litoral

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite