VIDEO Primul film aromân, succes de casă la Constanţa. Regizorul Toma Enache: „Aici e inima aromânilor“

VIDEO Primul film aromân, succes de casă la Constanţa. Regizorul Toma Enache: „Aici e inima aromânilor“

Premiera „Nu sunt faimos, dar sunt aromân“ la Constanţa FOTO Sînziana Ionescu

Primul film aromân s-a vizionat la Constanţa cu „casa închisă“. Toate biletele puse în vânzare pentru spectacolele de la Cityplex Tomis Mall şi de la Cinema City – Maritimo au fost rapid epuizate, astfel că organizatorii au suplimentat sălile de proiecţie. Peste 1.000 bilete au fost astfel cumpărate în ziua galei.

Ştiri pe aceeaşi temă

În seara de vineri, 25 octombrie, echipa filmului „Nu sunt faimos, dar sunt aromân“ a fost prezentă la vizionarea de gală. Printre spectatori, o mulţime de rude şi apropiaţi ai actorilor, care sunt constănţeni.

Publicul a urmărit curios şi atent acţiunea filmului care povesteşte aventura unui regizor aromân, Toni Caramuşat. Deşi devine faimos la Hollywood cu un film despre Decalogul aromânilor, Toni nu-şi găseşte împlinirea decât alături de o fată care se mândreşte cu valorile neamului său.

Este plină de peripeţii călătoria lui Toni prin Balcani, în căutarea celui de-al 13-lea adevăr despre aromâni, pe care îl deţine numai frumoasa Armânamea. Filmul trece de la registre grave (conflictul dintre generaţii şi afirmarea apartenenţei la comunitate) până la cele comice (glumele despre obiceiurile aromânilor). Aplauzele de la final au arătat că premiera a trecut testul publicului.

Regizorul Toma Enache, care a interpretat rolul principal, s-a declarat extrem de emoţionat şi de fericit pentru premiera absolută.

„Mi-am dorit din tot sufletul ca publicul să vină în număr mare la această premieră, mai ales în Constanţa, inima aromânilor. Sunt mândru că atât aromânii, cât şi românii sunt alături de noi la această premieră“, a mărturisit Toma Enache.

Filmul, vorbit în aromână şi titrat în română, este o producţie La Steaua Film Studios, fiind distribuit de MediaPro Distribution. Va rula în 27 cinematografe din ţară şi în toate ţările balcanice în care locuiesc aromâni. Producţia cinematografică independent a avut un buget de aproximativ 360.000 euro, numai din surse private.

Distribuţia: Toni Caramuşat - Toma Enache, Armânamea -  Linda Croitoru, Tatăl -  Lică Gherghilescu-Tanaşoca, Haida - Teodora Calagiu Garofil, Iorgu -  Rudy Rosenfeld, Tana -  Camelia Şapera, Mara -  Mara Panaitescu. În film joacă şi Kira Hagi, fiica lui Gică Hagi.

În săptămâna 25-31 octombrie:
CINEMA CITY - rezervari pe www.cinemacity.ro:
Sa, Du, Lu, Ma, Mi: 14:40, 17:00, 19:20,21:40
 
CITYPLEX - rezervari pe www.cityplex-tomis.ro:
SALA 1: Vi 17:30, Sa 11:15, 17:30, Du 11:15, 17:30 , Lu 17:30, Ma 17:30, Mi 17:30, Joi 17:30
SALA 2: Vi 17:00, 19:30, Sa 17:00, 19:30, Du 17:00, 19:30, Lu 17:00, 19:30, Ma 17:00, 19:30, Mi 14:00, 21:15, Joi 17:00, 19:30

Vă mai recomandăm

VIDEO Vizionare de gală. Primul film aromân, „Nu sunt faimos, dar sunt aromân“, lansat vineri la Constanţa

VIDEO Primul film aromân, cu topmodelul Linda Croitoru de la Hollywood: „Nu sunt faimos, dar sunt aromân“

Neagu Djuvara: Aromânii îşi duc tot mai greu tradiţia şi obiceiurile mai departe


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările