VIDEO Cum au intervenit cadrele ISU după prăbuşirea elicopterului SMURD în lacul Siutghiol. Al doilea clip filmat cu o dronă arată neputinţa pompierilor

VIDEO Cum au intervenit cadrele ISU după prăbuşirea elicopterului SMURD în lacul Siutghiol. Al doilea clip filmat cu o dronă arată neputinţa pompierilor

Epava elicopterului a fost scoasă la mal după două zile. FOTO Adrian Boioglu

Al doilea clip filmat de o dronă pe lacul Siutghiol a fost făcut astăzi public. Echipa Adevărul a urmărit clipul şi vine cu amănunte în exclusivitate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Clipul al doilea filmat de Bogdan Dumitru, managerul Claboo Media, a apărut la două săptămâni după producerea accidentului. 

Momentele au fost surprinse pe video la 29 minute după ce elicopterul SMURD a căzut în lacul Siutghiol. Pe filmare se vede cum pompierii militari au plecat de la mal într-o barcă pneumatică, dar nu au reuşit să pornească motorul. Din această cauză ei au dat la vâsle până în apropierea epavei.

De pe partea cealaltă a lacului Siutghiol s-a apropiat de epava aparatului de zbor o barcă pescărească, condusă de un voluntar. Acesta a reuşit să facă două ture în jurul cozii elicopterului înainte ca pompierii militari să se apropie.

Imaginile au ajuns şi pe masa procurorilor militari. Aceştia au misiunea să stabilească dacă oamenii legii au acţionat corect şi în timp util. Conform declaraţiilor oficială făcute imediat după începerea acţiunii de salvare, medicul Laura Vizireanu a fost recuperată din apele aproape îngheţate de acel pescar, nu de pompierii aflaţi în barca pneumatică. 

Filmarea dată publicităţii astăzi arată că forţele de intervenţie nu au mers mai întâi la coada elicopterului, aşa cum era de aşteptat, ci s-au oprit la marginea petei de combustibil de pe lac. 

În acele momente, orice minut făcea diferenţa dintre viaţă şi moarte pentru medicul Laura Vizireanu. Aceasta a fost adusă la mal de un pescar şi, în ciuda eforturilor medicilor, manevrele de resuscitare nu au dat niciun rezultat. 

Proprietarul dronei, Bogdan Dumitru a declarat pentru Adevărul că filmarea a fost făcută de la aproximativ 40 metri de locul prăbuşirii elicopterului şi de la o înălţime de 64 metri. Aparatul de zbor a pierdut legătura cu telecomanda aflată pe mal şi din această cauză nu a putut să se apropie. să filmeze îndeaproape operaţiunea de salvare. Clipul surprins nu este unul cu sunet, pentru că drona video nu avea astfel de capabilităţi. Chiar şi aşa, procurorii militari pot să analizeze mai bine modul de operare al pompierilor militari.

Drona a fost găsită de un trecător, a doua zi, la 300 metri distanţa de locul unde a fost lansată. Ea a fost predată Poliţiei Mamaia care a înaintat-o Parchetului Militar. 

 

Vă mai recomandăm:

FOTO Familiile pilotului şi copilotului elicopterului SMURD prăbuşit, amendate pentru că ar fi declarat prea târziu decesele

FOTO Epava elicopterului SMURD prăbuşit în lacul Siutghiol a fost adusă la mal. Şeful ISU Constanţa, demis

Bătrâna pentru care şi-au dat viaţa cei patru membri ai SMURD din elicopterul prăbuşit la Constanţa. Femeia a fost la câteva minute să moară alături de eroi

Martor al tragediei de pe lacul Siutghiol: „Mi-a atras atenţia zborul în picaj al elicopterului“

Baronul Nicuşor contra părintele SMURD: „Elicopterul avea flotoare. Hai să vedem, le mai găseşte în Siutghiol??“

FOTO Blestemul lacului Siutghiol, cimitirul de epave. Pe fundul apei zac mormane de fiare ale aparatelor de luptă nemţeşti, dar şi ambarcaţiuni noi

Tragedia de pe lacul Siutghiol. Bâlbele din misiunea de salvare a echipajului SMURD, după prăbuşirea elicopterului

Raed Arafat, pe contul său de Facebook, la 8 decembrie: „În scurt timp, operaţiunile de salvare din sud-estul ţării se vor desfăşura mai eficient“

UPDATE Elicopter SMURD prăbuşit. Toţi cei patru membri ai echipajului au murit

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: