VIDEO Dispreţul cu care sunt trataţi oamenii care sună la Casele de Pensii din România. Experimentul inedit făcut de ministrul Muncii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Muncii a făcut un test în preajma sărbătorilor şi a sunat la Casele de Pensii vrând să verifice disponibilitatea funcţionarilor care ar trebui să rezolve problemele pensionarilor. Violeta Alexandru a solicitat informaţii ca orice cetăţean normal, iar surpriza a fost că telefonul a sunat în gol la multe dintre instituţii.

Experimentul a fost făcut public luni, 30 decembrie, de către ministrul Muncii, Violeta Alexandru.

Alături de două colege din minister, Violeta Alexandru a sunat la Casele de Pensii din câteva judeţe ale ţării ca să vadă modul în care sunt preluate şi rezolvate solicitările cetăţenilor în aceste zile de sărbători. 

Recomandându-se cu numele de familie, ministrul Alexandru a vorbit cu funcţionarele din teritoriu, filmând totul.

Ce a constatat a scris pe Facebook, precizând că a făcut acest demers în urma sesizărilor primite de la cetăţeni:

„De la pensionar la membru al familiei unei persoane în vârstă, Ministru sau cetăţean, Casele Judeţene de Pensii trebuie să raspundă tuturor la telefon.

Am făcut, în zilele lucrătoare dinainte de Crăciun, un simplu test. Am telefonat fiecărei Case Judeţene/locale (pentru Bucureşti) de Pensii. Iată doar 10 apeluri în filmarea de mai jos. Am vrut să am propria opinie, în completarea experienţelor pensionarilor care mi-au trimis mesaje pe această temă. Sunt probleme şi cu modul în care se vorbeşte pensionarilor care ajung la Casele de Pensii.

În 2 săptămâni, lucrurile se vor schimba.

La nivelul ţării, din 41 de Case Judeţene de Pensii apelate, doar 12 au răspuns la telefon. Am avut şi surprize plăcute, inclusiv Case judeţene care preiau cereri şi documente online. Şi un sector al Municipiului Bucureşti lucrează deja în online. Deci, se poate! Voi discuta fiecare caz la prima videoconferinţă cu reprezentanţii Caselor, organizată la începutul anului.

Primul contact între instituţiile din coordonarea Ministerului Muncii şi cetăţeni este, de foarte multe ori, prin intermediul telefonului. Oamenii cer minime îndrumări. Au nevoie de confirmarea unor informaţii afişate pe paginile de internet. Dacă le-ar primi, o parte dintre problemele ridicate s-ar lămuri de la început. Sunt oameni în vârstă cei care sună, de regulă. Pentru ei, oferirea unor minime informaţii, prin telefon, contează mult, salvează un drum parcurs cu dificultate de acasă la instituţie. Aceştia se deplasează greu, mai ales în sezonul rece.

Revin cu informaţii despre cum arată astăzi contactul dintre celelalte instituţii din coordonarea MMPS şi cetăţeni, inclusiv companii, care intră în contact cu noi.

Dincolo de bilanţ în cifre şi fraze, mandatul meu este despre oameni.

#respectpentrutotibeneficiariiserviciilornoastre“ 

Pe aceeaşi temă: 

Cea mai mare pensie plătită luna trecută de Casa de Pensii

Statul nu oferă părinţilor nicio perspectivă de viaţă de familie uşoară, consideră ministrul Muncii

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite