VIDEO Credincioşi certaţi pentru că au plecat din biserică la citirea mesajului BOR despre referendum: „Dacă nu mergi la vot, nu eşti creştin ortodox“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preotul Ioan Ardelean, arhidiaconul lui Teodosie Sursa Facebook Arhiepiscopia Tomisului
Preotul Ioan Ardelean, arhidiaconul lui Teodosie Sursa Facebook Arhiepiscopia Tomisului

Arhiepiscopul Teodosie al Tomisului a îndemnat credincioşii să iasă la vot la referendumul din 6-7 octombrie. Arhidiaconul său, preotul Ioan Ardelean, s-a enervat teribil că unii credincioşi au început să părăsească biserica atunci când li se citea apelul BOR pentru referendum.

La finalul Sfintei Liturghii de duminică, 30 septembrie, în care tema slujbei a fost iubirea vrăjmaşului (conform Evangheliei), Înaltpreasfinţitul Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a rostit un îndemn către credincioşii care se aflau la Catedrala arhiepiscopală Sfinţii Petru şi Pavel din Constanţa.

„Iubiţi credincioşi, de acum într-o săptămână să votaţi cu toţii DA, vă spun ca un păstor, pentru apărarea familiei adevărate, lăsată de Dumnezeu şi nu pentru tot felul de subterfugii, prin care să fie familii din persoane de acelaşi gen. Sper să avem bucuria votului împlinit, aveţi datoria ca pe toate rudeniile şi pe toţi vecinii să-i duceţi la vot, să avem un viitor care nu degenerează. Să ne ajute bunul Dumnezeu!“, a spus ierarhul înainte de a trece la binecuvântarea enoriaşilor. 

Teodosie arhiepiscopul Tomisului printre credincioşi la biserică Sursa Facebook Arhiepiscopia Tomisului

Un preot care a citit cuvântul Patriarhiei către credincioşi s-a arătat deranjat că oamenii au început să părăsească biserica atunci când a venit momentul ascultării apelului Sinodului BOR.

El s-a întrerupt din citit pentru a-i certa pe aceia: „Sper că cei care pleacă sunt hotărâţi şi ştiu că deja votează ‘Da’. Că dacă cumva cineva crede că nu merge la referendum şi nu-şi mărturiseşte credinţa faţă de Hristos şi după aceea crede că e creştin ortodox se înşală amarnic. Amarnic se înşală!“, a tunat preotul arhidiacon Ioan Ardelean. Originar din Cluj, Ardelean este profesor universitar la Facultatea de Arte, la Interpretare muzicală-Canto, la Universitatea Ovidius din Constanţa.

Vizionaţi pasajul cu pricina: 

Aceasta este Liturghia de duminică, 30 septembrie:

Pe aceeaşi temă: 

VIDEO IPS Teodosie: „Ca să avem un neam cu sănătate, care să se perpetueze în mod firesc, trebuie să avem familie”

Patriarhul Daniel: „În pofida acţiunilor de boicotare agresivă a referendumului, trebuie să apărăm darul sacru al vieţii persoanei umane“

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite