UPDATE VIDEO Constanţa a ajuns ca în vremea comunismului. Bogatul oraş de la Marea Neagră a rămas fără căldură, apă caldă şi transport în comun

UPDATE VIDEO Constanţa a ajuns ca în vremea comunismului. Bogatul oraş de la Marea Neagră a rămas fără căldură, apă caldă şi transport în comun

Autobuz de transport în comun (fost RATC) Constanţa Sursa Facebook CT Bus

Chiar în prag de Sărbători, Constanţa este aruncată înapoi în timp şi retrăieşte viaţa de acum 30 ani. Reşedinţa unui judeţ atât de important nu are agent termic de câteva zile, iar vineri dimineaţă, 20 decembrie, şoferii de la compania de transport în comun au refuzat să mai iasă pe traseu. Haosul a pus stăpânire pe oraş.

UPDATE Primarul Decebal Făgădău a anunţat că va face plângere penală la adresa celor care au „şantajat“ Constanţa.

„Voi depune plângere penală şi voi cere răspunderea în solidar a tuturor celor care au şantajat oraşul şi constănţenii! Nu negociază nimeni cu mine şi cu cetăţenii acestui oraş de pe poziţii de forţă.

• În această dimineaţă, la ora 05.05, am fost sunat de directorul CT BUS, care mi-a adus la cunoştinţă că şoferii refuză să iasă pe traseu;

• Constănţenii cu ce sunt vinovaţi ca astăzi să nu poată să ajungă la serviciu când au investit aproape 100 de milioane de lei în autobuze? Cu ce a greşit oraşul faţă de această mână de oameni care a blocat astăzi transportul public?

• Sunt extrem de revoltat de această mizerie pe care o face o mână de oameni din CT BUS. Este inacceptabil!

• În doi ani de zile salariul brut al unui şofer s-a dublat;

• Pe lângă salariu, care este de 3200 de lei în 2019, aceşti oameni primesc tichete de masă, sporuri pentru ore suplimentare, de vechime, ore de noapte, de fidelitate, 31 de zile lucrătoare de concediu iar acum, de cand s-au transformat în CT BUS, vor primi şi tichete de vacanţă de 1450 de lei;

• Niciun lider de sindicat sau membru al echipei CT BUS nu a cerut o întâlnire cu primarul sau comisiile de specialitatea ale Consiliului Local;

• Cine nu iese la muncă nu este protejat de contractul colectiv de muncă, pentru că liderii de sindicat nu şi-au asumat acest conflict. Atât de laşi au fost liderii de sindicat! Doar i-au instigat!“, a declarat primarul Făgăădău. 

CT Bus şi-a reluat cursele de la ora 13.20. „CT Bus îşi cere scuze pentru disconfortul creat“, a fost anunţat pe Facebook. 

Săptămâna în care România celebrează şi comemorează în acelaşi timp împlinirea a 30 ani de izbucnirea Revoluţiei din Decembrie 1989 se încheie dezastruos pentru Constanţa. 

După zile întregi în care abonaţii RADET nu au avut căldură şi apă caldă, vineri, 20 decembrie, constănţenii s-au trezit dimineaţă că nu au nici cu ce ajunge la muncă, pentru că şoferii CT Bus, noul nume al companiei de transport în comun (fost RATC), au făcut grevă. 

Condiţiile din oraş sunt deci similare finelui de an 1989, când România se zbătea în cea mai neagră perioadă a sa.

„Electrocentrale SA aduce la cunoştinţa constănţenilor că a înregistrat o avarie a instalaţiei de producere a energiei termice, survenită în incinta CET Palas şi a fost nevoită să sisteze furnizarea agentului termic sub formă de apă fierbinte şi căldură către toţi consumatorii racordaţi la sistemul de termoficare al municipiului Constanţa. 

Din nefericire, în timpul manevrelor de umplere a instalaţiei a apărut o nouă avarie. În timpul nopţii, echipele de intervenţie din cadrul societăţii au lucrat pentru remedierea situaţiei“, a anunţat furnizorul cu întârziere, reluând livrarea agentului termic pe etape, în unele zone ale oraşului.

În acelaşi timp, CT Bus a transmis în dimineaţa de vineri, 20 decembrie, că din cauza refuzului conducătorilor auto de a ieşi pe trasee, nu poate asigura transportul în comun la această oră în municipiul Constanţa. „Conducerea CT Bus SA a avut pe parcursul zilei de ieri şi în această dimineaţă mai multe runde de discuţii cu reprezentanţii conducătorilor auto însă aceştia refuză în continuare să se întoarcă la lucru.Ne cerem scuze pentru disconfortul creat şi sperăm că activitatea va fi reluată în cel mai scurt timp”, se arată în comunicatul CT BUS.

Oamenii s-au strâns vineri dimineaţă în curtea instituţiei şi refuză să plece pe trasee. Ei se plâng de lipsa de comunicare din partea conducerii, de condiţiile de muncă, de faptul că noile autobuze au o cabină care obturează cam 25 la sută din parbriz şi nu se pot asigura corespunzător în trafic, de mai multe măsuri luate de conducerea instituţiei. Şoferii solicită demisia directorului CT Bus şi o primă de 500 lei neimpozabilă de sărbători, prima oferită fiind de 300 lei.

„CT Bus anunţă publicul călător, care a achitat astăzi călătoria prin SMS, sau sistemul MobilPay Wallet, că li se vor returna sumele plătite. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat şi sperăm că activitatea va fi reluată în cel mai scurt timp“, a anunţat CT Bus S.A.

Momentul a fost exploatat de microbuzele particulare, vestite pentru condiţiile precare de transport al călătorilor. Printre cele ieşite pe traseu s-au aflat şi unele aparţinând unor firme fără licenţă de transport. 

Pe paginile de Facebook ale municipalităţii şi companiei subordonate, cetăţenii pot fi ţinuţi la curent cu mersul evenimentelor, cu explicaţiile edililor şi îşi pot transmite observaţiile legate de starea oraşului. 

Pe aceeaşi temă: 

Iniţiativă: Persoanele nespălate, date jos din autobuz. „Dacă îţi plăteşti bilet, însă puţi, jos cu tine”

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările