VIDEO „Conacul Gangsterilor de la Marea Neagră”, prezentat în presa britanică. Cum a terorizat o bandă de români patru regiuni din Regat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii cred că infractorii români sunt vinovaţi de 500 de jafuri din locuinţele britanicilor. Bunurile furate erau aduse şi valorificate în România, iar cu banii, capul grupării şi-a cumpărat case şi apartamente de lux.

„Conacul Gangsterilor”, aşa îşi intitulează jurnaliştii de la Daily Mail articolul referitor la banda de români condusă de Cătălin Zaharia şi Florina Spiru, ambii originari din Constanţa.

Jurnaliştii au venit în România, la malul mării, pentru a merge pe urmele banilor proveniţi din aproximativ 500 de furturi din locuinţele unor familii care trăiesc în patru regiuni din Marea Britanie.

„Acesta este conacul plătit de suferinţa a până la 500 de familii britanice jefuite de o bandă nemiloasă românească.

Conducătorul Cătălin Zaharia (30 de ani) şi soţia sa Florina Spiru (28 de ani), care au fost închişi săptămâna aceasta împreună cu alţi trei complici, au construit o casă cu patru dormitoare de 150.000 lire sterline, într-un resort la Marea Neagră, în timp ce jefuiau milioane din bunuri furate”, scrie Daily Mail. Alături de cei doi, au mai fost închişi Constantin Stoian (30 de ani), Marian Molocia (27 de ani), Daniel Stoean (35 de ani).

Conform acestora, Zaharia a fost condamnat la opt ani de închisoare. Acesta şi-a cumpărat mai multe proprietăţi în zona Constanţa-Mamaia din banii obţinuţi din vânzarea bunurilor furate.

„El a gândit strategia în cei patru ani în care gaşca a vizat locuinţe din Midlands, intrând pe ferestrele de la etaj pentru a fura bani, bijuterii şi ceasuri pe care le-au trimiteau în România cu ajutorul curselor aeriene low cost.  

Gruparea infracţională a fost descoperită datorită a cinci urme de paşi lăsate de Zaharia şi a unor mici urme de ADN.

Imagine indisponibilă

                           Vila din constanţa a lui Cătălin Zaharia FOTO: Daily Mail

„Rudele complicilor lui Zaharia susţin că şeful nu a împărţit în mod corect profiturile operaţiunii sale şi, în schimb, îşi afişa averea conducând un BMW.

Familiile a doi membri încătuşaţi ai bandei spun că fiii lor erau pioni, în timp ce Zaharia (30 de ani) care are doi copii, a cumpărat două apartamente noi într-un complex cu vedere la Marea Neagră în valoare de 200.000 de lire sterline, precum şi vila”, se mai arată în articol.

Mai mult, familiile complicilor spun că după eliberarea din închisoare, Zaharia va fi supus unei judecăţi a lor, după obiceiul romilor.

Imagine indisponibilă

                                  Cătălin Zaharia şi Florin Spiru FOTO West Midlands Police

În timpul procesului de la Birmingham Crown Court , anchetatorii au prezentat dovezi directe legate de 76 de jafuri, dar detectivii suspectează că sunt responsabili pentru comiterea a aproximativ 500. „Lucrau în perechi, în nopţile întunecate de iarnă, vizând casele din patru regiuni şi urcau prin ferestrele de la etaj pentru a evita alarmele la parter. Au purtat măşti, au luat truse de testare pentru a verifica puritatea bijuteriilor din aur şi au recoltat bunuri furate în valoare de milioane”, mai scriu jurnaliştii britanici.

Surse ale poliţiei britanice au declarat, pentru aceeaşi sursă, că Zaharia a fost implicat în patru cazuri de furt şi în România, pe deasupra condamnărilor din Franţa şi Spania. El şi soţia Spiru, 28 de ani, au păstrat o casă în zona Palazu Mare, apoi au achiziţionat apartamente în Mamaia şi şi-au construit o vilă. Înainte de a se muta în Anglia, el locuia cu soţia şi mama ei într-un apartament, la ultimul etaj.

Pe aceeaşi temă:

VIDEO Nenorocirile abătute peste o mănăstire din sudul României. Moartea şi focul i-au urmărit pe călugări

VIDEO Mihai Şora, între lumini şi umbre. Ce spune despre perioada în care a lucrat la cabinetul infamei Ana Pauker: „Am fost sechestrat în România“

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite