VIDEO Cazinoul din Constanţa, în vara lui 1999. Imagini filmate de un american

VIDEO Cazinoul din Constanţa, în vara lui 1999. Imagini filmate de un american

Imagini vechi din Cazinoul din Constanţa arată atmosfera din cel mai frumos edificiu de la malul mării. Simbolul Constanţei era cel mai cu ştaif restaurant cu terasă, cu Marea Neagră la picioare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Imaginile sunt filmate de un american, David Hadaller, care este un prieten al României încă din anii '80. Înregistrarea postată de pagina de Facebook Cazino Constanţa surprinde frumuseţea arhitectonică a Cazinoului în vara anului 1999, detaliile somptuoase, eleganţa ambientală şi relaxarea oamenilor care stau la mese savurând momentul. 

În acest moment, imaginile din Cazino au valoare de arhivă. Cazinoul din Constanţa a stat mai bine de 10 ani în paragină, trecând prin 4 licitaţii pentru a ajunge la faza de a fi reparat. Anunţul începerii şantierului a fost făcut la 15 ianuarie ac. 

GALERIE FOTO DIN CAZINO

„Lucrările din faza de proiectare pentru Cazinoul din Constanţa sunt în derulare!“, au dat asigurări în luna martie edilii oraşului, de la care s-a aşteptat atâta timp repararea celui mai frumos edificiu de la malul mării. 

Aceştia au anunţat că la Cazinoul din Constanţa se fac expertize suplimentare ale fundaţiilor pentru definitivarea soluţiilor tehnice de consolidare a clădirii. 

„Specialiştii lucrează la identificarea celor mai bune variante de intervenţie privind reabilitarea vitraliilor, elementelor de arhitectură decorativă etc“, au transmis edilii pe pagina de Facebook Cazino Constanţa

Arhitectul Radu Cornescu a comunicat că în prezent la Cazino se desfăşoară, în continuare, lucrările de sondare a pardoselilor, pereţilor, grinzilor, plafoanelor şi a ornamentelor. „Cazinoul, proprietatea constănţenilor, va fi predat constructorului. Are la dispoziţie 3 luni pentru realizarea proiectului tehnic, apoi încă 27 luni pentru lucrările de consolidare şi reabilitare. Lucrările costă 94 milioane lei“, a precizat la acel moment primarul Decebal Făgădău. Cazinoul din Constanţa este la faza de sondare interioară, premergătoare reparaţiilor propriu-zise care vor demara în acest an. Oamenii au cerut municipalităţii să vadă imagini cu lucrările care se fac în acest timp, pentru că „singur, trist şi în paragină“ l-au văzut prea mult. 

GALERIE FOTO CU PROIECTUL CAZINOULUI

Contractul pentru consolidarea şi restaurarea Cazinoului din Constanţa a fost semnat pe 20 decembrie 2019, cu  asocierea AEDIFICIA CARPATI SA & SC REMON PROIECT SRL & SC PROFESIONAL CONSTRUCT PROIECTARE SRL & SC TEHNOINSTAL SRL (declarată câştigătoare în urma finalizării procedurii de achiziţie publică). Valoarea contractului este de 56.627.697,09 lei cu TVA, iar durata de realizare a investiţiei - de 30 luni (dintre care 3 luni dedicate activităţii de proiectare).

Conform contractului, vor fi efectuate lucrări de consolidare şi restaurare ale clădirii principale (S+P+1E+M, pod parţial şi rampă de acces către subsol), dar şi a zonelor exterioare (reabilitare platformă terasă, reţele utilităţi, zid de apărare şi balustradă).

„După finalizarea lucrărilor, Cazinoul va fi redat circuitului public, redevenind un centru cultural şi de divertisment care va putea găzdui evenimente culturale, simpozioane, expoziţii etc., astfel fiind pusă în valoare cea mai importantă clădire publică realizată în stil Art Nouveau în ţara noastră“, a precizat ministrul Ion Ştefan, ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei. 

Pe aceeaşi temă: 

VIDEO Cum decurg lucrările de reparaţii la Cazinoul din Constanţa. În ce stadiu se află cel mai frumos edificiu de la mare

VIDEO UPDATE Cazinoul din Constanţa a fost predat oficial Companiei Naţionale de Investiţii, pentru începerea şantierului

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: