VIDEO Cazinoul din Constanţa, filmat înainte de renovare

VIDEO Cazinoul din Constanţa, filmat înainte de renovare

Cazinoul din Constanţa Sursă foto Claboo Media

O perspectivă inedită a edificiului-simbol al Constanţei ne este oferită de filmări realizate de Claboo Media. Imaginile sunt surprinse atât în exteriorul, cât şi în interiorul monumentului de patrimoniu naţional.

Ştiri pe aceeaşi temă

La ora actuală, Cazinoul din Constanţa este închis publicului, deoarece necesită lucrări de reabilitare pentru a-i stopa degradarea. Municipalitatea nu a investit niciun leu în repararea monumentului, invocând lipsa de fonduri.

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice l-a preluat în cele din urmă, după îndelungate tratative şi transferări între administraţia locală şi cea centrală. Reprezentanţii Primăriei Constanţa au anunţat recent că MDRAP a aprobat investirea sumei de 9,5 milioane euro în reabilitarea Cazinoului.

La ultima sa vizită, din 13 noiembrie 2014, vicepremierul Liviu Dragnea i-a promis primarului Radu Mazăre, de faţă cu jurnaliştii, că va repara construcţia înainte de alegerile parlamentare din 2016. Mazăre a recunoscut că edificiul este într-o stare avansata de degradare.

„O să înceapă lucrările în primăvară. O să-l facă guvernul pentru că este patrimoniul ţării. Va fi gata cam în doi ani de zile. Până atunci vor lucra la modificarea legii pentru cazinouri. Acum legea este prost făcută pentru că plăteşti din banii tăi 25%. Se va face o modificare pentru ca această taxă să fie diminuată la 1% şi sper că legislaţia asta fiscală să ne permită lungirea sezonului. Vom avea cazinoul de aici, se mai deschid 2-3-4, avem bază de cazare, hoteluri, restaurante“, a spus atunci primarul Constanţei.

Bogdan Dumitru de la Claboo Media a realizat filmarea în ziua de 18 ianuarie 2015, la câteva zile după anunţul municipalităţii că banii pentru repararea Cazinoului au fost alocaţi.

Vă mai recomandăm

Fotografie de colecţie de la inaugurarea Cazinoului, la care a participat şi Regele Ferdinand

VIDEO Lucrările pentru Cazinoul din Constanţa încep în primăvară şi se vor încheia înainte de campania electorală din 2016

FOTO VIDEO Ruina Cazinoului, înconjurată de o faleză de 14 milioane lei

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările