VIDEO Berbecuţii salvaţi de pe nava eşuată la Midia, speriaţi de libertate. Animalele s-au împotrivit ca şi cum ar fi fost duse la tăiere

VIDEO Berbecuţii salvaţi de pe nava eşuată la Midia, speriaţi de libertate. Animalele s-au împotrivit ca şi cum ar fi fost duse la tăiere

Berbecuţ salvat de pe nava Queen Hindi, scos la aer Sursa Letea Wild Horses

Berbecuţii salvaţi de pa nava eşuată în Portul Midia au fost scoşi pe pajişte, în adăpostul amenajat pentru ei de o asociaţie pentru protejarea animalelor. Reacţia animalelor spune totul despre trauma prin care au trecut. Mii de ovine din transportul spre ţările arabe încărcat pe nava Queen Hind au murit în chinuri în accidentul naval.

Ştiri pe aceeaşi temă

Nava Queen Hind, sub pavilion Palau, transporta 14.600 oi vii spre Libia când s-a scufundat în apropierea Portului Midia, în ziua de 24 noiembrie 2019. 

Doar 180 de oi au putut fi salvate. Restul au murit în chinuri, captive pe nava parţial scufundată. Leşurile lor apar în continuare plutind în acvatoriul Midiei. 

Ovinele supravieţuitoare au fost preluate în custodie de ONG Letea Wild Horses, care le-a dus într-un adăpost amenajat în Ilfov. 

Berbecuţii au fost scoşi joi, 23 ianuarie, pe pajişte. Reacţia lor a fost grăitoare: animalele s-au împotrivit libertăţii ca şi cum ar fi fost duse la tăiere. 

Pe aceeaşi temă: 

De ce livrează România oi vii în ţările arabe: directiva UE care protejează tradiţia musulmună. „Noi am prefera să le exportăm gata tăiate“

În timp ce ONG-urile cer interzicerea exporturilor de animale vii, ANSVSA acordă noi facilităţi pentru ca „vapoarele morţii” să plece încărcate

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările