VIDEO Autobuzele noi, atacate cu pietre şi cu ouă. Un călător a fost lovit în plin

VIDEO Autobuzele noi, atacate cu pietre şi cu ouă. Un călător a fost lovit în plin

Noile autobuze din Constanţa, la punerea în circulaţie FOTO Călin Gavrilaş

Un autobuz RATC a fost atacat cu pietre în timp ce efectua o cursă într-un cartier mărginaş al oraşului. O piatră a spart geamul din spate al vehiculului şi l-a nimerit în plin pe un călător. În aceeaşi seară, un alt autobuz care circula pe unul dintre bulevardele principale din Constanţa a fost atacat cu ouă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un autobuz nou al Regiei Autonome de Transport în Comun din Constanţa a fost atacat cu pietre în seara de joi, 31 ianuarie, în jurul orei 19.00, în cartierul Palazu Mare. 

Tot în acea seară, un grup de tineri a aruncat cu ouă într-un alt autobuz care circula pe unul dintre bulevardele principale din Constanţa.

O piatră a spart geamul din spate al mijlocului de transport în comun şi l-a nimerit în plin pe unul dintre călătorii care aştepta să coboare în staţie.

Vandalizarea a fost înregistrată de cele 8 camere de supraveghere din autobuz, iar suspecţii sunt căutaţi acum de poliţişti.

Pe imaginile suprinse cu ajutorul aparaturii video moderne din noile autobuze se vede un grup de 6 indivizi aflaţi pe trotuar. Şoferul încetineşte pentru a opri în staţie, moment în care bărbaţii aruncă piatra spre mijlocul de transport în comun. Piatra nimereşte geamul din spate şi îl loveşte în plin pe unul dintre călători. Conducătorul auto opreşte imediat, moment în care grupul de tineri începe să fugă.

 

„Sesizaţi de reprezentanţii RATC, poliţiştii au ajuns imediat la faţa locului şi au demarat o anchetă pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care s-au desfăşurat evenimentele.

Din păcate însă, acesta nu este singurul incident în care este implicat un mijloc de transport în comun. În aceeaşi seară, un grup de tineri a aruncat cu ouă într-un alt autobuz care circula pe unul dintre bulevardele principale din Constanţa.

Facem cunoscut faptul că autobuzele dispun de 8 camere de luat vederi - 6 la interior şi 2 la exterior, iar orice incident este înregistrat, înaintat organelor competente şi va fi sancţionat conform legii.

Pentru prevenirea săvârşirii faptelor antisociale, solicităm în continuare cetăţenilor care întâlnesc astfel de cazuri să le sesizeze la Dispeceratul Poliţiei Locale Constanţa, la numărul de telefon 0241484205. Pentru utilizatorii aplicaţiei WhatsApp numărul de contact este 0799606142“, transmite Primăria Constanţa. 

Poliţia anunţă că în cauză a fost deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere. Partea vătămată şi-a rezervat dreptul de a depune plângere în perioada legală de 90 zile. 

Pe aceeaşi temă: 

Noile autobuze vor circula pe toate liniile. Mijloacele de transport în comun au sistem 3D cu camere video pentru numărarea pasagerilor

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: