VIDEO Ape menajere deversate în mare, în apropierea Cazinoului din Constanţa. „Miroase îngrozitor”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cazinoul din Constanţa                                                              FOTO: Călin Gavrilaş
Cazinoul din Constanţa                                                              FOTO: Călin Gavrilaş

Autorităţile s-au autosesizat după ce imaginile au fost postate pe Facebook. Probele prelevate de la faţa locului vor stabili exact ce ape au fost deversate în mare.

UPDATE: Deversările continuă şi sâmbătă, 7 martie.

Imaginile au fost surprinse vineri, 6 martie, de Sorin Belu. Acesta susţine că a sunat şi la Garda de Mediu însă nu a răspuns nimeni la telefon.

Canalul prin care apele erau deversate în Marea Neagră se află în apropierea Cazinoului din Constanţa. „Este un debit foarte mare. Miroase îngrozitor. Apa este mizerabilă în zonă”, spune Sorin Belu.

În urma acesteo postări, Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea - Litoral s-a autosesizat în cazul deversării unor ape în Marea Negră în zona Poarta 1. A fost trimis un inspector la faţa locului, iar din primele verificări efectuate s-a stabilit că dintr-o conductă a RAJA Constanta sunt deversate ape în Marea Neagră.

„Din cauza vechimii de peste 50 ani, colectorul cu diametrul de 800 mm s-a prăbuşit pe o lungime de câţiva zeci de metri. Pentru a se putea interveni, respectându-se paşii legali, apa preepurată cu treaptă mecanică şi tratată cu clor la nivelul staţiei de pompare SP 3, este deversată prin conducta de siguranţă. Lucrarea de remediere a avariei este una foarte complexă, la o adâncime de peste 5 metri”, spune Bogdan Bola, directorul ABADL.

VIDEO: Sorin Belu

De semenea, Bola susţine că RAJA anunţase în prealabil avaria produsă şi a anunţat şi faptul că a început, în regim de urgenţă, lucrările de remediere a defecţiunii. „ABADL şi eu personal, în calitate de director general, îi asigurăm pe constănţeni că vom monitoriza zona în continuare şi că vom colecta probe de apă, conform legislaţiei în vigoare.

Simpla postare pe facebook nu ne ajută să rezolvăm problemele urbei noastre. De aceea, Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea - Litoral vă roagă, pe toţi constănţenii, să sesizaţi astfel de cazuri la dispeceratul instituţiei, la nr de telefon 0241-673.024 sau pe adresa de mail dispecer@dadl.rowater.ro. Toate datele de contact le pot găsi pe site-ul instituţiei noastre”, scrie Bogdan Bola, care spune că acele ape par a fi „ape menajere”.

Pe aceeaşi temă:

De ce mor românii cu zile. Coctailul toxic care ne îmbolnăveşte şi ne omoară pe capete, din cauze ce puteau fi prevenite

Club de fiţe din Mamaia, poluator al Canalului Poarta Albă-Midia Năvodari

VIDEO Cine este vinovat pentru poluarea cu zeci de mii de tone de reziduuri petroliere de lângă plaja Vadu. De unde ar putea veni banii pentru ecologizare

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite