VIDEO Americanii de la Mihail Kogălniceanu serbează 4 Iulie în stil românesc. „Facem un grătar cu mititei, cârnaţi şi hamburgeri“

VIDEO Americanii de la Mihail Kogălniceanu serbează 4 Iulie în stil românesc. „Facem un grătar cu mititei, cârnaţi şi hamburgeri“

Prietenia între popoare, în Baza de la Mihail Kogălniceanu Foto MApN

De Ziua Independenţei Statelor Unite ale Americii, în Baza militară de la Mihail Kogălniceanu vor sfârâi sâmbătă, 4 Iulie, grătarele. Din meniul festiv al americanilor nu vor lipsi mititeii, cârnaţii, hamburgerii şi hot-dogii.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Ne strângem la un grătar, va fi ca acasă“, arată ofiţerul de relaţii bilaterale SUA-România, maiorul William Spurlock (57 ani) din Tennessee.

Spurlock a sosit la Constanţa cu specialişti americani din Armata SUA, care modernizează baza militară de la Cincu din judeţul Braşov. Proiectul derulat în lunile iunie-septembrie va fi continuat la anul, când va fi modernizat şi poligonul de la Babadag - Tulcea.

Până atunci, patru dintre militarii americani din Batalionul 877 Engineers Alabama, sergentul major James Garrison (50 ani) din Gadsden-Alabama, căpitanul James Hill (32 ani) din Opelika-Alabama, maiorul Derek Smith (46 ani) din Oxford-Alabama, sergentul major Steven Shotts (42 ani) din Hamilton-Alabama, recent întorşi din Afganistan şi relocaţi în România, se bucură de o permisie de două zile, pe care au vrut să şi-o petreacă la mare. Cazaţi în baza de la Kogălniceanu, americanii au vizitat judeţul Constanţa şi s-au plimbat prin Mamaia. Toţi spun că s-au bucurat de privelişte, de primirea călduroasă a oamenilor, cărora le vor păstra amintirea când vor ajunge la ei acasă, peste Ocean.

Maiorul William Spurlock va lua acasă ceva mai mult decât o amintire: o familie, în care doamna Spurlock este româncă, iar copilul lor nou-născut este dovada relaţiilor bilaterale fructuoase dintre cele două popoare. Misiunea maiorului este îndeplinită cu succes, iar William Spurlock ar vorbi la nesfârşit despre afecţiunea pe care o poartă României şi despre colaborarea excelentă dintre România şi Statele Unite.

„De aceea, suntem încântaţi că le suntem gazde specialiştilor americani care au dorit să vadă litoralul“, a declarat Teodor Patrichi, preşedintele Ligii Navale a Statelor Unite (NLUS) - filiala România. Românii le-au făcut oaspeţilor o primire de 5 stele la hotelul Vega din Mamaia.

„Aproximativ 500 ingineri din SUA vor lucra în perioada iunie - septembrie, la Baza militară Cincu din judeţul Braşov. Specialiştii americani, sponsorizaţi de armata Statelor Unite, vin în România pentru a dezvolta baza militară în vederea găzduirii exerciţiilor multinaţionale desfăşurate cu partenerii din Uniunea Europeană, NATO şi Statele Unite. În această lună, la Cincu au ajuns inginerii din statul Alabama, Batalionul de Ingineri 877 (“877 Engineers Batalion”). Recent, Garda Naţională a statului Alabama, împreună cu Forţele Militare Române, a terminat un amplu exerciţiu militar de instruire“, a detaliat Patrichi.

Liga Navală a Statelor Unite a fost fondată în 1902 cu susţinerea preşedintelui Theodore Roosevelt. Actualmente este compusă din 43.000 civili organizaţi în mai mult de 245 consilii în întreaga lume, lucrând pentru a susţine membrii serviciilor navale şi pe familiile acestora. Consiliul din România al NLUS a luat fiinţă în 2014, iar reprezentanţii săi au desfăşurat împreună cu militarii americani o serie de acţiuni sociale şi educative.

La 4 iulie, SUA marchează semnarea Declaraţiei de Independenţă a Statelor Unite ale Americii, în anul 1776. Actul parafează desprinderea a 13 colonii britanice de pe noul continent de Coroana Marii Britanii - reprezentând, practic, actul de naştere al Statelor Unite ale Americii.

Vă mai recomandăm

FOTO Marea retragere americană. Mii de soldaţi din Afganistan trec pe la baza aeriană Kogălniceanu în drum spre casă

FOTO Zece ani cu americanii. A doua descălecare a armatei SUA la baza Kogălniceanu

FOTO Treceţi batalioane americane Carpaţii! Spectacol total al militarilor SUA între baza Mihail Kogălniceanu şi Braşov

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările