VIDEO Încă un colet cu droguri a fost descoperit pe plajă. Reacţia oamenilor în faţa „furtunii cu droguri“ de pe litoral: Tocmai ai trecut pe lângă 1 milion de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Constănţenii fac glume pe seama coletelor cu droguri care ajung la ţărmul Mării Negre şi sunt pescuite de localnici. „Pe unde să ne plimbăm şi noi?“, întreabă ei pe reţelele de socializare, de câte ori se mai iveşte câte un pachet adus de valuri la mal.

UPDATE ORA 22.30 Un nou pachet de droguri a fost descoperit pe litoral, la Agigea FOTO JOS

UPDATE ORA 17.30 Poliţia Română, prin comisarul Georgian Drăgan, purtătorul de cuvnt al Inspectoratului General al Poliţiei Române, a făcut câteva precizări despre coletele de droguri care au împânzit litoralul Mării Negre. Anchetatorii nu exclud posibilitatea să apară şi alte colete cu droguri pe litoral. Un efectiv de 300 oameni ai legii sunt angrenaţi în operaţiunea de recuperare a drogurilor de mare risc. URMĂRIŢI ÎNREGISTRAREA VIDEO DE MAI JOS

Coletele cu droguri, care conţin substanţe cu o concentraţie foarte mare (peste 90%), sunt un pericol letal pentru cei care ar încerca să consume stupefiantele în starea lor aproape pură. 

Colet pachet droguri descoperit pe litoral plajă Sursa IPJ Constanţa

Pachetele au ajuns în sudul litoralului, de la Vadu spre Tuzla şi Vama Veche, fiind aduse de curenţi dinspre Sulina şi Sfântu Gheorghe - acolo unde s-a răsturnat la 23 martie şalupa abandonată de traficanţii din Delta Dunării.

Alte pachete au fost depistate în zona platformelor marine din largul mării. 

Surse din anchetă spun că aceste colete conţin cocaină şi heroină, iar întreaga cantitate de droguri găsită este de 1,5 tone. 

Oamenii litoralului care găsesc acest pachete trebuie să le predea poliţiei, deoarece drogurile sunt un real risc mortal dacă ar fi consumate.

Localnicii tratează situaţia cu umorul specific românesc: „Tocmai ai trecut pe lângă 1 milion de euro“, „Du-te şi ia-ţi o vacanţă lungă“, „Pe unde să ne plimbăm şi noi?“, „Dacă ajung la Vama Veche, se evaporă“. 

Coletele plutesc în derivă pe mare, unele fiind depuse pe plajă, printre pietre. Elicopterele Ministerului de Interne survolează zona litoralului, de la Vadu la Vama Veche, inclusiv Constanţa, pentru a vedea unde se mai găsesc astfel de pachete. 

DIICOT a emis o avertizare către populaţie: 

„ATENŢIE! Conţinut periculos! 

Avertizăm cetăţenii din zona litoralului românesc să nu deschidă pachete pe care le găsesc pe plajă, să anunţe cel mai apropiat poliţist sau să sune la 112, dacă găsesc astfel de colete. 

Acestea pot conţine droguri cu o concentraţie foarte mare (peste 90%), ce pot pune în pericol viaţa! 

În momentul de faţă, pe litoralul Mării Negre, este în derulare o amplă operaţiune, într-un dosar de trafic de droguri, derulată de poliţişti, poliţişti de frontieră şi jandarmi, sub coordonarea DIICOT.“ 

Imagine indisponibilă

Pe aceeaşi temă: 

VIDEO Pachete cu cocaină aduse la mal pe plajele din Năvodari şi Vadu. DIICOT  a emis avertisment pentru cetăţenii din zona litoralului

Mihai Pleşu a fost adus la DIICOT Iaşi pentru audieri. Acestuia i s-a făcut rău şi a solicitat un consult medical

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite