FOTO VIDEO Învierea, celebrată la Constanţa de mii de credincioşii. ÎPS Teodosie a adus Lumina Sfântă de pe mare

FOTO VIDEO Învierea, celebrată la Constanţa de mii de credincioşii. ÎPS Teodosie a adus Lumina Sfântă de pe mare

ÎPS Teodosie a împărţit lumina credincioşilor după miezul nopţii. FOTO Adrian Boioglu

Momente de linişte şi credinţă celebrate la Constanţa. Noaptea de Înviere a adus pe faleza Cazinoului din Constanţa mii de credincioşii creştin - ortodocşi. Oamenii l-au aşteptat pe ÎPS Teodosie şi apoi l-au urmat, în alai, către Catedrala Arhiepiscopală.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ceremonia de la Constanţa era programată să înceapă la ora 23.25. Arhiepiscopul Tomisului a sosit însă cu parca pneumatică aproape 25 minute mai târziu. Înalt Preasfinţia Sa a fost ajutat de angajaţii de la Forţele Navale şi de scafandri militari să coboare pe micuţa plajă plină de pietre din dreapta Cazinoului. 
 
În mesajul transmis credincioşilor, ÎPS Teodosie a precizat că a venit pe mare "pentru că din apă şi din duh ne renaştem noi. Lumina aceasta este lumina în care s-a îmbtrăcat Hristos după înviere. Este lumina cea nematerială prin care s-a făcut lumina cea materială, prin care şi noi înşine am fost făcuţi. A primi această lumină înseamnă a ne înnoi, a fi puternici, pentru că lumina lui Hristos ne îmbracă în putere, în înţelepciune".
 
Alaiul de preoţi a plecat apoi de pe faleza Cazinoului către parcul arheologic situat lângă altarul de vară al Catedralei Sfântul Petru şi Pavel. Aproape 2000 de oameni au participat la Sfânta Liturghie şi au venit să ia lumină de la ÎPS Teodosie. Oamenii au profitat de faptul că afară erau peste 10 grade Celsius şi nu s-au grăbit să plece aşa cum s-a întâmplat anul trecut.
 
Săptămâna Luminată este abia la început. Duminică, tot la Catedrală are loc o slujbă care va fi oficiată în 12 limbi străine. 

ÎPS Teodosie a adus lumina pe mare. FOTO Adrian Boioglu

Imagini din aceeasi galerie
  • ÎPS Teodosie a adus lumina pe mare. FOTO Adrian Boioglu
  • Veniți de luați lumina! FOTO Adrian Boioglu
  • Arhiepiscopul Tomisului, în dialog cu jurnaliștii. FOTO Adrian Boioglu
  • Sfânta Liturghie oficiată de ÎPS Teodosie. FOTO Adrian Boioglu
  • Alaiul de credincioși a plecat de pe faleză, până la Catedrală. FOTO Adrian Boioglu
  • Lumina este împărtțită preoților. FOTO Adrian Boioglu
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările