Veste tulburătoare în miez de noapte: „Sunt doctor la Spitalul Judeţean, fiica dumneavoastră a suferit un accident“

Veste tulburătoare în miez de noapte: „Sunt doctor la Spitalul Judeţean, fiica dumneavoastră a suferit un accident“

Sursă arhivă

Când telefonul sună în miez de noapte, te poţi aştepta la ce-i mai rău. O femeie din Constanţa a primit un astfel de apel, cu o veste care ar fi şocantă pentru orice părinte: că al său copil a suferit un accident.

Ştiri pe aceeaşi temă

O femeie în vârstă de 82 de ani din municipiul Constanţa a fost sunată joi, 18 octombrie a.c., în jurul orei 3.00, pe telefonul fix, de către un bărbat necunoscut care s-a recomandat ca fiind doctor la Spitalul Judeţean din Constanţa. Acesta a informat-o că fiica sa ar fi suferit un accident şi este la spital. 

În discuţie a intervenit şi o voce feminină care s-a recomandat a fi chiar fiica bătrânei şi a întărit spusele „doctorului“. 

Bărbatul i-a solicitat o sumă de bani pentru transportarea persoanei accidentate la spitalul Floreasca din Bucureşti, prin intermediul elicopterului SMURD.

Numai că femeia nu s-a pierdut cu firea şi a închis telefonul dându-şi seama că poate fi victima unei înşelăciuni. Ea a anunţat poliţiştii din cadrul Secţiei 3 Poliţie, care au deschis o anchetă pentru identificarea autorilor şi tragerea lor la răspundere penală.

Iată ce recomandări fac poliţiştii constănţeni:

„Pentru a conştientiza populaţia, cu precădere persoanele de vârsta a treia, cu privire la riscul la care se expun când au încredere în persoane necunoscute şi le oferă sume de bani, în schimbul aşa-ziselor 'rezolvări de probleme cauzate de accidentele rutiere', precizăm încă o dată faptul că în cazul unor accidente cuvictime NU trebuie să se ofere sub nicio formă sau pretext sume de bani.

Este foarte important pentru cetăţeni să cunoască faptul că, în nici un caz de accident rutier, reprezentanţii instituţiilor publice nu solicită bani pentru a rezolva o speţă de natură penală.

Se recomandă ca în astfel de cazuri, în care cetăţenii sunt sunaţi şi li se solicită diferite sume de bani telefonic, pentru 'rezolvarea' unor accidente rutiere, să apeleze imediat la 112 sau la Poliţie, pentru a se verifica dacă fiul, fiica, ruda, rudele au fost implicate într-un accident rutier.

Astfel, poliţiştii pot interveni pentru prevenirea comiterii unor înşelăciuni, iar persoanele care intenţionează să comită astfel de fapte să fie identificate, depistate şi trase la răspundere penală“. 

Pe aceeaşi temă: 

Arhiepiscopia Tomisului a cercetat existenţa firmei funerare din garaj. Ce au constatat subordonaţii lui Teodosie  

Oamenii Arhiepiscopiei Tomisului, acuzaţi că îmbălsămează morţi într-un garaj, în secret. Preotul coordonator: „E la mine în curte şi pot să fac ce vreau“

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: