Venirea Papei în România, privită cu scepticism în comunitatea catolică. Monseniorul Ieronim Iacob: „De ce să vină Papa în România? Ca turist?“

Venirea Papei în România, privită cu scepticism în comunitatea catolică. Monseniorul Ieronim Iacob: „De ce să vină Papa în România? Ca turist?“

Ieronim Iacob FOTO Arhivă personală

Comunitatea catolică din Constanţa îşi păstrează rezerva faţă de informaţia prezentată pe pagina de Facebook a primarului general al Bucureştiului, Gabriela Firea, potrivit căreia Suveranul Pontif va face anul viitor o vizită în România.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primarul General al Municipiului Bucureşti, Gabriela Firea, a anunţat pe Facebook că a avut vineri, 10 martie, o întrevedere cu profesorul Alberto Quattrucci, secretar general al Comunităţii Sant`Egidio, cu care a discutat „despre vizita în România, anul viitor, a Suvernului Pontif“, pentru a participa la ceremoniile prilejuite de aniversarea a 100 de ani de la Marea Unire.
 
Şi preşeditele României, Klaus Iohannis, l-a invitat anul trecut pe Suveranul Pontif la aniversarea a 100 de ani de la Marea Unire. 
 
Comunitatea catolică din Dobrogea îşi păstrează rezerva faţă de venirea Suveranului Pontif în România. „M-aş bucura foarte tare dacă ar veni, dar experienţa îmi spune să fiu precaut. De ce să vină Papa în România? Ca turist? Nu, el vine să se roage şi, în acest caz, cheia este în Dealul Patrarhiei“, a spus, pentru „Adevărul“, monseniorul Ieronim Iacob Bazilicii „Sfântul Anton“ din Constanţa. 
 
El consideră că înainte de vizita Suveranului Pontif în România ar trebui să existe un accept al Bisericii Ortodoxe Române şi a Sfântului Sinod.
 
„Să nu uităm că în anul 1918, printre artizanii unirii s-au aflat greco-catolicii, iar acum, la Iaşi, la evenimentele prilejuite de Mica Unire, catolicii şi ortodocşii au stat unii într-o parte şi alţii în cealaltă parte, mai rău ca acum 100 de ani“, a spus monseniorul. Vicarul de Dobrogea spune, pe de altă parte, că Suveranul Pontif este imprevizibil şi că el se roagă pentru ca Papa Francisc să pună piciorul în România.
 
Un alt lider important al comunităţii catolice din România, decanul Facultăţii de Teologie Romano-Catolică din Bucureşti, este convins că Papa Francisc nu va veni anul viitor în România.
 
Vă mai recomandăm:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: