Vama Veche, sold out. Locuri epuizate pentru minivacanţa de 1 Mai

Vama Veche, sold out. Locuri epuizate pentru minivacanţa de 1 Mai

Vama Veche, plaja libertăţii FOTO Adevărul Constanţa

Cu o săptămână înainte de marea debarcare de pe litoral, satul pescăresc Vama Veche şi-a epuizat locurile de cazare disponibile pe internet. Pensiuni, case, vile, mici hoteluri au agenda full pentru minivacanţa de 1 Mai. Parcul de rulote de la marginea satului, mai ales, a bătut recordul. A vândut toate locurile de cazare într-o oră de la scoaterea pe piaţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Preţurile pentru rulotele situate în camping la Vama Veche încep de la 30 lei pe noapte. Camparea cu cortul costă 20 lei pe noapte. Staţionarea într-o rulotă proprie este 40 lei, iar parcarea auto - 10 lei.

La preţurile de bază se adaugă 10 lei de persoană, pe noapte. Camparea include acces la bucătărie complet utilată, grătar, toaletă şi duşuri cu apă caldă, Internet WIFI. Pentru timpul liber, campingul pune la dispoziţie biciclete şi caiac.

Doar cu mult noroc mai găseşti locuri la pensiunile din sat. Turiştii se mai pot orienta la faţa locului. O cameră cu două paturi pentru minimum 100 lei pe noapte, cu baie comună pe hol. O cameră cu tot confortul costă 200 lei pe noapte, ca la hotelurile din Mamaia.

Ce soluţii mai există pentru vamaioţi? Dormitul în cort, în rulota proprie, în maşină, în curţile localnicilor, în spaţii amenajate, pe faleză sau direct pe plajă, în golful nudiştilor.

Aceleaşi oferte există şi la 2 Mai. Se mai pot închiria vile cu totul, plecând de la 400 lei pe noapte (5 camere, baie, bucătărie, curte, grătar, foişor etc).

Unii localnici oferă şi masa de Paşti inclusă, cu ciorbă şi friptură de miel, verdeţuri, peşte prăjit şi saramură, drob, cozonac, pască, ouă roşii şi vin. Alţii fac reducere pentru sejururi mai lungi de 3 zile: 5 lei/noapte/persoană.

Costineştiul are ofensivă cu preţuri mai scăzute decât Vama Veche – 2 Mai. Pentru grupuri mari, de peste 15 persoane, poţi face rost de cazare cu doar 30 lei/noapte. Acelaşi preţ îl plăteşti şi la vestitele căsuţe. În rest, oferta porneşte de la 35 lei/noapte, la un sejur de minimum 3 nopţi. O altă promoţie face cadou a patra noapte de cazare, la un sejur de 3 nopţi.

Litoralul aşteaptă peste 40.000 turişti, în ciuda declaraţiei ministrului Maria Grapini, care a constatat că staţiunile nu sunt pregătite 100% pentru debutul sezonului turistic. Dar în tradiţionala minivacanţă de 1 Mai, tinerii vin doar să se distreze şi să stea pe malul mării, restul contează mai puţin.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările