Vacanţă 2 în 1: cum vă puteţi distra de 1 Mai şi de Paşte pe litoral şi în Delta Dunării

Vacanţă 2 în 1: cum vă puteţi distra de 1 Mai şi de Paşte pe litoral şi în Delta Dunării

Primii turişti la mare FOTO Adevărul Constanţa

Fie că vă reculegeţi la o mănăstire din Bucovina, că vreţi să prindeţi răsăritul de soare la Vama Veche sau să vă bateţi cu zăpadă, anul acesta, trebuie să ştiţi că agenţii economici au pus la bătaie oferte pentru toate buzunarele pentru minivacanţa de 1 Mai.

Ştiri pe aceeaşi temă

Anul acesta, debutul sezonului estival este dublat de sărbătoarea creştină de Paşte. Cu toate acestea, hotelierii de pe litoralul românesc încă nu au profitat de această oportunitate. Majoritatea ofertelor se referă la spaţiile de dormit, neoferind şi altceva în afară de cazare. 
 
La pensiunile din nordul staţiunii Mamaia, o cameră se închiriază cu 70 de lei pe noapte de persoană, dar preţul urcă şi până la 90 de lei. Cine doreşte să înnoptzee într-un apartament scoate din buzunar 125 de lei pe noapte. 
 
La un hotel de patru stele din Mamaia, tarifele pornesc de la 230 euro pe noapte la o cameră dublă şi ajung la 510 euro pe noapte în apartament. Pachetele includ mic dejun şi prânz, iar în noaptea de Înviere turiştii vor fi aşteptaţi cu cozonac, vin şi ouă roşii. 

O cameră într-o vilă din Costineşti se închiriază la începutul lunii mai cu preţuri cuprinse între 50 şi 100 de lei pe noapte. 
 
În Mangalia, la un hotel de 3 stele, preţurile de cazare variază ître 480 de lei de persoană pentru un sejur de trei nopţi şi ajung până la 690 de lei de persoană pentru o minivacanţă de patru zile.
 
În Vama Veche, cazarea variază de la 67 de lei pe noapte la 100 de lei pe noapte. Cu toate acestea, cei care aleg cel mai sudic loc de distracţie de pe litoral vor înnopta, ca şi în ceilalţi ani, în corturi, sau direct pe nisip. 
 
Albena, destinaţia vedetă
 
Staţiunile bulgăreşti vor fi, şi la începutul sezonului estival 2016, în topul preferinţelor românilor. De departe, cea mai căutată este Albena. Mulţi constănţeni şi-au rezervat deja spaţiile de cazare.  Aici, o minivacanţă la începutul lunii mai la un hotel de 3 stele costă 97 de euro de persoană, în regim all inclusive, ajunge la 107 euro de persoană la un hotel de patru stele, tot în regim all inclusive. 
 
Care ar fi explicaţia pentru care românii aleg Bulgaria în detrimentul litoralului românesc. „Românii aleg Bulgaria atât datorită preţurilor competitive, cât şi frumuseţii staţiunilor. Albena este consacrată ca fiind unul dintre puţinele locuri din Europa unde natura se păstrează intactă, având una dintre cele mai spectaculoase rezervaţii naturale din Bulgaria, Rezervaţia Naturală Baltata“, spun reprezentanţii Travel România. 
 
Aurelian Marin, preşedintele ANAT (Asociaţia Patronală a Agenţiilor de Turism din România), spune că din ce-a observat până în prezent din ofertele hotelierilor de pe litoralul românesc, majoritatea au venit cu oferte doar pentru 1 Mai. „Hotelierii îi aşteaptă pe turiştii tineri, care vor să se distreze 24 de ore din 24. În schimb, ofertele all inclusive, cu mese pe care se află produse tradiţionale de Paşte, seamănă cu cele din Bulgaria. În general, ofertele sunt între 150 şi 200 de euro de pesoană pe sejur“, spune Aurelian Marin.
 
La rândul său, Traian Bădulescu, consultatant în turism, este de părere că hotelierii ar putea să le ofere turiştilor excursii la locurile de poveste din Dobrogea, sau să-i ducă la o degustarea de vinuri la Murfatlar. nu să le dea doar cazare şi masă. 

Mamaia mizează pe turiştii tineri
 
Şi în acest an se aşteaptă ca Mamaia să aibă un grad de ocupare de 100%, iar staţiunile din sud să treacă de 50%. „Mamaia este aproape pregătiră pentru debutul sezonului. Se deschid cluburi restaurante. Un alt avantaj este faptul că este în apropierea oraşului Constanţa, unde pot găsi alte moduri de petrecere a mini vacanţei: spectacole la Delfinariu, vizitarea oraşului vechi“, spune preşedintele ANAT.
 
Şi Corina Martin, preşedintele Asociaţiei Litoral Delta Dunării, mizează tot pe turiştii tineri pentru acest debut de sezon estival. Ea spune că pachetele turistice va cuprinde şi slujba de Înviere de la malul mării, atunci când Arhiepiscopia Tomisului va decide unde va avea loc. „Parada maşinilor de epocă n-o vom face în Vinerea Mare, ci cred că duminică va fi ziua potrivită“, a adăugat ea.
 
Minivacanţă în lumea lipovenilor
 
Cine doreşte şi aventură şi să fie cuprins şi de spitului Paştelui poate alege Delta Dunării. Un agent economic din Mila 23 a lansat o ofertă specială de cinci zile de vacanţă, care să cuprindă ambele evenimente. Turiştii vor face excursii cu barca la Letea şi Sulina. De Paşte, vizitatorii vor putea merge la slujba de Înviere la o biserică lipovenească, şi vor vizita Mănăstirea Sf Atahnasie, de la Stipoc. Preţul unui sejur este de 1.500 de lei de persoană.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările