Unitatea 2 a Centralei de la Cernavodă rămâne în continuare oprită. Care sunt cauzele

Unitatea 2 a Centralei de la Cernavodă rămâne în continuare oprită. Care sunt cauzele

Unitatea de la Cernavodă

Reactorul 2 al Centralei Nuclearoelectrice de la cernavodă trebuia resincronizat duminică, 13 iunie. Conducerea Nuclearelectrica anunţă că acest lucru nu se va întâmpla.

Ştiri pe aceeaşi temă

SN Nuclearelectrica SA anunţă extinderea duratei programului de oprire planificată a Unităţii 2 CNE Cernavodă, programată pentru resincronizare la Sistemului Energetic Naţional în dată de 13 iunie 2021.

Scopul acestei măsuri este acela de a remedia unel probleme punctuale la sistemul electric, în partea clasică a centralei.

„Problemele punctuale au fost identificate cu ocazia testelor pentru resincronizarea la Sistemul Energetic Naţional, după perioada de oprire planificată începută în dată de 9 mai 2021 şi se află în prezent în analiză şi remediere”, transmite Nuclearelectrica.

SN Nuclearelectrica SA va reveni cu informaţii privind resincronizarea la SEN a Unităţii 2 CNE Cernavodă, după finalizarea lucrărilor de remediere.

„Precizăm faptul că lucrările nu impacteaza securitatea nucleară, personalul sau populaţia, acestea realizându-se cu respectarea procedurilor specifice centralei”, mai spun oficialii centralei.

Citeşte şi:

Jandarmul care s-a împuşcat în cap în timp ce păzea Centrala de la Cernavodă a murit

Centrala de la Iernut, finalizată până la sfârşitul anului. Virgil Popescu: O vom face cu sau fără consorţiul care a câştigat licitaţia

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările