Unde să te duci când faci toxiinfecţie alimentară pe litoral. Spitalul care te tratează este la Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 250 persoane au ajuns la camera de gardă a Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Constanţa în ulitmele două săptămâni, acuzând stări de rău pentru că au consumat produse alimentare alterate. Majoritatea pacienţilor au avut nevoie de internare.

Pacienţii s-au adresat medicilor de la camera de gardă a Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Constanţa, care au constatat că aceştiia făcuseră toxiinfecţii alimentare şi aveau nevoie de internare.

Medicii fac apel la turişti, dar şi la constănţeni, să fie atenţi la alimentele pe care le consumă deoarece multe dintre ele sunt mai periculoase în timpul verii, crescând astfel riscul apariţiei toxiinfecţiilor alimentare. „Este vorba despre brânzeturi, creme de patiserie, ouă sau carne de pui preparată insuficient termic“, precizează personalul medical, prin intermediul Primăriei Constanţa.

Spitalul Clinic de Boli Infecţioase funcţionează în zona Gării Constanţa, dispune de 220 de paturi, are secţie de Terapie Intensivă, laborator propriu şi farmacie.

„Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa este un spital de referinţă pentru judeţul nostru, aici se tratează toate bolile infecţioase din zonă, chiar şi din Tulcea. Avem laborator propriu specializat pentru bolile transmisibile, de curând avem si compartiment propriu de Terapie Intensivă cu linie de gardă care funcţionează la capacitate maximă. Noi primim toţi pacienţii, indiferent cum vin şi de unde vin, tratăm inclusiv turiştii. Toţi pacienţii care vin trebuie să aibă la ei documentele necesare: act de identitate, card de asigurat şi/sau  bilet de trimitere”, a declarat dr. Stela Halichidis, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Constanţa. 

Imagine indisponibilă

Pe aceeaşi temă: 

Patronatele acuză Administraţia Naţională de Meteorologie de „ştiri false” care ar alunga turiştii de pe litoral

Turiştii de pe litoralul supraaglomerat, urmăriţi de mizerie şi bădărănie: „La patru stele să nu poţi să te uiţi afară din cameră?“

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite