UPDATE Membrii familiei lui Bercea Mondial, judecaţi pentru şantajarea lui Mircea Băsescu, susţin că sunt nevinovaţi

UPDATE
Membrii familiei lui Bercea Mondial,
judecaţi pentru şantajarea lui Mircea Băsescu, susţin că sunt nevinovaţi

Izaura Anghel, fata lui Bercea Mondial, ar putea da declaraţii în faţa instanţei.

Tribunalul Constanţa a judecat astăzi un nou termen în procesul în care cinci membri ai familiei lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, sunt acuzaţi pentru şantajare lui Mircea Băsescu. Este vorba de soţia lui Bercea, de trei dintre copiii săi – Florin, Izaura şi Grinică-Ion şi de ginerele său, Marius Constantin.

Ştiri pe aceeaşi temă

La termenul din 27 ianuarie au fost prezenţi Fănica Anghel, Florin Anghel, Grinică-Ion Anghel şi Marius Constantin. A lipsit Izaura Anghel, ca şi la termenul precendent, pentru că se află internată în spital.

Instanţa a dat citire rechizitoriului, iar inculpaţii prezenţi au fost întrebaţi dacă recunosc faptele pentru care sunt judecaţi. Cei patru aflaţi în sală au spus că se consideră nevinovaţi şi că nu doresc să aibă parte de o procedură simplificată de judecată.

Deşi ar fi trebuit audiaţi, trei dintre inculpaţi, Fănica Anghel, Florin Anghel şi Grinică-Ion Anghel au refuzat să prezinte versiunea lor asupra faptelor pentru care sunt judecaţi la acest termen. Florin Anghel a invocat faptul că nu a putut să-şi pregătească apărarea, iar ceilalţi doi au precizat că au probleme medicale care îi împiedică să facă acest lucru. Cei trei au spus că vor da declaraţii la termenul următor.

Marius Constantin a fost de acord să dea declaraţii în faţa instanţei. El a spus că nu l-a ameninţat pe Mircea Băsescu şi că discuţia purtată cu numai câteva zile înainte de realizarea flagrantului a fost legată de returnarea sumei de 280.000 de euro pe care fratele fostului preşedinte o mai avea de dat familiei lui Bercea Mondial. Ginerele lui Bercea susţine că nu l-a şantajat pe fratele fostului preşedinte, ci a dorit să recupereze banii familiei.

Marius Constantin a spus că Florin Anghel îi oferise 600.000 de euro lui Mircea Băsescu pentru ca acesta să-l scoată de la închisoare pe Bercea Mondial. După ce returnase o parte din bani, Băsescu mai avea de dat 280.000 de euro, sumă pe care nu o mai înapoia. Pe data de 29 mai 2014 el i-a chemat pe Marius Constantin şi pe Izaura Anghel la el în birou să le ofere o parte din suma respectivă, mai exact suma de 10.000 de euro. Banii însă erau marcaţi şi făceau parte din flagrantul organizat de procurorii DNA. Ce
Cercetarea judecătoarească va continua pe data de 17 februarie.

Deşi procesul a început de mai bine de o lună deocamdată nu a început judecata pe fond. La primul termen Fănica şi Florin Anghel au anunţat că renunţă la serviciile avocatului Pavel Abraham şi au solicitat un nou termen să-şi angajeze apărător. Tot atunci Mircea Băsescu a solicitat să se constituie parte civilă în acest proces, cerând daune morale în valoare de un milion de euro.

La cel de-al doilea termen de la începutul lunii ianuarie au lipsit Izaura Anghel şi fratele ei, Grinică-Ion Anghel, iar Fănica şi Florin Anghel au anunţat că şi-au angajat avocat. Noul lor apărător este Daniel Manolache, care face parte din aceeaşi casă de avocatură ca şi Pavel Abraham. Manolache a cerut termen pentru a pregăti strategia de apărare cu clienţii săi. Astfel, la termenul de astăzi ar urma ca cei cinci inculpaţi să facă declaraţii în faţa instanţei dacă nu mai apar alte solicitări.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa, au dispus la data de 23 iunie 2014, trimiterea în judecată a cinci membri ai familiei lui Bercea pentru că l-ar fi şantajat pe Mircea Băsescu. Este vorba de Marius Constantin, acuzat de săvârşirea infracţiunii de şantaj cu circumstanţe agravante în stare de recidivă; Izaura Anghel, concubina lui Marius Constantin, pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj cu circumstanţe agravante; Grinică Ion Anghel – minor (17 ani, frate cu Izaura Anghel), acuzat de săvârşirea infracţiunii de şantaj cu circumstanţe agravante.

De asemenea, în acest dosar mai sunt judecaţi Florin Anghel, frate cu Izaura şi Grinică-Ion Anghel, acuzat de săvârşirea a trei infracţiuni concurente de şantaj, dintre care una în stare de recidivă, Fănica Anghel, soţia lui Bercea Mondial, pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj.


Vă mai recomandăm:

UPDATE Familia lui Bercea Mondial, din nou în faţa magistraţilor constănţeni. Tribunalul a amânat procesul

Mircea Băsescu a cerut un milion de euro daune morale de la clanul Bercea. Un nou denunţ pe numele fratelui preşedintelui

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: