Un medic specialist din Bucureşti a venit la Constanţa pentru a salva viaţa unui bărbat. Intervenţia chirurgicală s-a derulat cu succes

Un medic specialist din Bucureşti a venit la Constanţa pentru a salva 
viaţa unui bărbat. Intervenţia chirurgicală s-a derulat cu succes

Sala de operaţie a spitalului din Ovidiu FOTO M.I.

Specialişti de la Clinica de Chirurgie Generală şi Transplant Hepatic “Dan Setlacec”, Institutul Clinic Fundeni, Bucureşti şi Ovidius Clinical Hospital au efectuat săptămâna trecută o intervenţie chirurgicală de excepţie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un bărbat în vârstă de 60 de ani, cu o tumoră hepatică ce îi punea viaţa în pericol, a fost operat săptămâna trecută de o echipă formată de specialişti de la mai multe unităţi medicale din ţara noastră. Intervenţia chirurgicală a avut loc la Ovidius Clinical Hospital.

În urma unei ecografii abdominale, medicii au descoperit că pacientul dezvoltase o tumoră hepatică din cauza unei ciroze toxic-nutriţionale şi a unei infecţii cu virus hepatitic C.

„A fost vorba despre o tumoră hepatică pe fondul unei ciroze pentru care s-a făcut o operaţie de ablaţie a acesteia. Intervenţia a decurs în condiţii foarte bune, pe de o parte datorită competenţei echipei anestezico-chirurgicale, pe de altă parte datorită dotărilor spitalului”, a spus conf. Vladislav Braşoveanu, medic primar chirurg la Clinica de Chirurgie Generală şi Transplant Hepatic „Dan Setlacec“, Institutul Clinic Fundeni, Bucureşti.

Echipa care a realizat dificila intervenţie a fost condusă de conf. dr. Vladislav Braşoveanu şi completată de specialiştii Ovidius Clinical Hospital, respectiv univ. dr. Nicolae Ciufu, medic primar chirurgie generală şi dr. Paris Stamule, medic primar chirurgie generală.

„Acest gen de operaţii sunt rare în spitalele private din România, din cauza complexităţii tehnice. A fost vorba despre o intervenţie chirurgicală care a necesitat o pregătire preoperatorie detaliată şi o susţinere postoperatorie atent condusă, realizată în serviciul de Terapie Intensivă al Ovidius Clinical Hospital, special dotat pentru astfel de cazuri”, a subliniat dr. Nicolae Ciufu.

„După operaţie m-am simţit mult mai bine. Am avut noroc că am găsit medicii şi locul în care să mă pot opera”, a spus pacientul.
 

Vă mai recomandăm:

Premieră medicală. Se deschide Ovidius Clinical Hospital, primul spital din sud-est cu investiţie 100% românească. Imaginea OCH era Gabriela Szabo

Spital de pe litoral, închis de un baron local. Medicii ortopezi de la Eforie Sud sunt daţi afară, fără ofertă de transfer

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările