Un bărbat din Braşov acuză că fiica sa, de 14 ani, a fost violată vara trecută la Costineşti, iar dosarul a fost clasat de procurori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Plaja Costinesti
Plaja Costinesti

Un bărbat din judeţul Braşov acuză că fiica sa, în vârstă de 14 ani, a fost violată vara trecută la Costineşti, iar tânărul de 24 de ani, suspectat de această faptă, nu mai este cercetat deoarece dosarul a fost clasat de procurori. Anchetatorii au precizat că “probele în acuzarea inculpatului nu au caracter cert, nu sunt decisive şi lasă loc unei nesiguranţe în privinţa vinovăţiei”.

Un bărbat din Braşov a transmis, miercuri, un comunicat de presă prin care explică cum s-au petrecut faptele.  

“Fiica mea, în vârstă de 14 ani, a fost violată în noaptea de 1/2 august 2021 în staţiunea  Costineşti unde se afla împreună cu un grup de prieteni. Violatorul a stat doar o lună arestat, după care a fost trimis în arest la domiciliu, întrucât Tribunalul Constanţa i-a admis contestaţia împotriva arestului preventiv. Ulterior, Parchetul Mangalia a propus ca el să fie plasat sub control judiciar, lucru care s-a şi întâmplat. Individul de 24 de ani din Alba Iulia, dar cu dublă cetăţenie română şi austriacă, a stat sub control judiciar 60 de zile, mai exact, până la data de 24.11.2021. După această dată, a fost lăsat liber, iar înainte de Crăciun, Parchetul Mangalia a clasat dosarul”, a povestit bărbatul.  

Acesta a explicat ce s-a petrecut în acea noapte.  

Potrivit spuselor bărbatului, fiica sa se afla într-un club din Costineşti, s-a certat cu prietenul ei şi a plecat însoţită de o amică, spre locul de cazare.  

“Pe drum, fata mea a fost abordată de acest individ, care s-a oferit să o conducă. Menţionez faptul că fiicei mele îi era foarte rău, iar fata care o însoţea, iniţial, a plecat, lăsând-o singură. Fata mea i-a spus individului că merge la pensiunea unde se afla cazată pentru a-şi face bagajele şi a reveni acasă, la Săcele.  Ajunşi la pensiune, T.D. a văzut că în cameră dormea un băiat, l-a trezit brutal şi i-a cerut, imperativ, să iasă din cameră, în caz contrar, îl va lua la bătaie. Băiatul a ieşit, dar a rămas pe hol. T.D. a blocat cele două căi de acces, de la uşă şi balcon şi a forţat-o pe fiica mea, apăsând-o puternic pe gât, să întreţină un raport sexual neconsimţit. Alertaţi de băiatul rămas pe hol, grupul de prieteni al fiicei mele au reuşit să intre în cameră, au văzut-o pe fiica mea dezbrăcată de la brâu în jos, iar pe violator, sărind de la balconul aflat la etajul 1 al clădirii. Ulterior, fata mea a povestit ce i s-a întâmplat şi s-a deplasat cu prietenul ei, M. la secţia de poliţie Costineşti”, a mai povestit bărbatul din judeţul Braşov. 

El afirmă că nu este de acord cu decizia procurorilor de clasare a dosarului.  

“Am făcut trei plângeri, la două dintre acestea nu am primit încă răspuns. A treia plângere va fi judecată la data de 08.02.2022 de Judecătoria Mangalia. Nu este legal, nici normal ceea ce au decis procurorii. Un violator să fie lăsat liber. Violatorul fiicei mele care încă nu şi-a revenit din acest coşmar”, a mai transmis tatăl fetei. 

Parchetul de pe lângă Judecătoria Mangalia a explicat în ordonanţa de clasare a dosarului motivele pentru care a fost luată această decizie.  

“Analizând materialul probator administrat, având în vedere declaraţiile contradictorii ale martorilor cu privire la starea de ebrietate a persoanei vătămate, precum şi concluziile raportului de evaluare psihologică a acesteia, din care rezultă că aceasta poate manifesta megalomanie şi mitomanie, în cauză nu există certitudinea săvârşirii vreunei fapte penale de către inculpat. Probele în acuzarea inculpatului nu au caracter cert, nu sunt decisive şi lasă loc unei nesiguranţe în privinţa vinovăţiei. Astfel, deşi este cert că inculpatul (...) a întreţinut un raport sexual cu persoana vătămată, nu s-a probat că raportul sexual a fost realizat prin constrângere, sau prin profitarea de imposibilitatea persoanei vătămate de a se apăra sau de a-şi exprima voinţa. De asemenea, deşi este cert faptul că persoana vătămată a consumat băuturi alcoolice în cursul serii de 01.08.2021, din probele administrate nu a rezultat cu certitudine faptul că aceasta se afla în stare de ebrietate şi, ca urmare, s-a aflat în imposibilitatea de a se apăra şi de a-şi exprima voinţa”,  se arată în documentul Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia.  

Astfel, procurorii au dispus clasarea cauzei pentru săvârşirea infracţiunii de viol. De asemenea, anchetatorii au luat aceeaşi decizie şi pentru comiterea infracţiunii de act sexual cu un minor, considerând că bărbatul nu a ştiut la momentul săvârşirii faptei că fata nu împlinise vârsta de 16 ani. 

Vă recomandăm şi: 

Accident rutier în municipiul Mangalia produs între un microbuz şi un autobuz

Asociaţia Elevilor din Constanţa solicită conducerii Liceului Callatis să nu mai ceară elevilor bani pentru printarea lucrărilor scrise

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite