Un alt turist s-a înecat la Jupiter. El s-a dus în larg să-şi facă poze în ultima zi de concediu

Un alt turist s-a înecat la Jupiter. El s-a dus în larg să-şi facă poze în ultima zi de concediu

O nouă tragedie s-a petrecut miercuri pe litoral după ce un turist a intrat în Marea Neagră la primele ore ale dimineţii. Familia a asistat disperată la ultimele clipe de viaţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un turist din Craiova, de 45 de ani, a fost luat de valuri miercuri dimineaţă pe plaja din Jupiter. Vasile Borteş, şef Salvamar Jupiter, a spus că bărbatul intrase în apă pentru a-şi face poze în ultima zi de vacanţă. De pe mal, familia a asistat neputincioasă la dispariţia sa. 
 
Omul s-a aventurat în apă, deşi salvamarii au arborat steagul roşu, semn că scăldatul este interzis. 
 
Trupul turistului a fost găsit de scanfandri în zona unde dispăruse, fiind adus la mal şi predat cadrelor medicale care au început manevrele de resuscitare. După câteva zeci de minute de încercări, medicii au declarat decesul bărbatului.

Şeful salvamarilor din sudul litoralului, Vasile Borteş, a declarat corespondentului News.ro că bărbatul se afla în ultima zi de concediu, alături de soţie şi copilul lor. Cei trei au mers miercuri dimineaţă, în jurul orei 7.00 pe plajă, iar bărbatul a vrut să facă o fotografie, intrând în apă până la mijloc, însă a fost tras în larg de curenţii puternici. Două persoane care au asistat la incident au încercat să-l ajute pe bărbat şi au aruncat înspre acesta un caiac al salvamarilor, aflat pe mal, însă turistul nu a mai reuşit să se prindă de el, fiind înghiţit de ape.

Trupul său a fost căutat de salvamari, pompieri şi scafandri, fiind găsit după mai bine de două ore.

Şeful salvamarilor din sudul litoralului consideră că ar trebui schimbată legislaţia în sensul că persoanele care se aventurează în mare în cazul în care îşi pun viaţa în pericol să poată fi sancţionate.

Vasile Borteş a mai spus că salvamarii au arborat steagul roşu şi miercuri, deoarece marea este agitată şi curenţii puternici, iar înotul este interzis.

Marţi, o altă tragedie s-a petrecut pe plaja Laguna din Mangalia, după ce un bărbat a sărit să salveze o femeie şi pe copilul ei care intraseră în apă, în ciuda faptului că scăldatul era interzis. Trupul său neînsufleţit a fost descoperit miercuri dimineaţă, pe plajă. 

Numărul persoanelor care şi-au pierdut viaţa înecate pe litoral de la începutul sezonului estival a ajuns la 17. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările