Turiştii iranieni sosesc începând de la vară pe litoralul românesc GALERII FOTO

Turiştii iranieni sosesc începând de la vară pe litoralul românesc GALERII FOTO

Distracţie pe litoral

Din această vară, iranienii vor include pe lista destinaţiilor de vacanţă şi România. Astăzi, la Mamaia a avut loc o întâlnire între delegaţia formată din investitori iranieni în turism şi transport aerian, hotelierii şi autorităţile de pe litoralul românesc.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Până acum, turiştii iranieni mergeau în Turcia şi Bulgaria. Acum vrem să-i direcţionăm şi către o destinaţie nouă – litoralul românesc. Preţul pe care îl plătesc în cele două ţări este de cel mult 700 de euro de persoană pentru sejur la 4 şi 5 stele. Este foarte greu să-i aduci în România, trebuie să găsim o soluţie pentru a-i atrage pe turişti, iar dacă vom face asta vă asigur că în al doilea an vom aduce 10.000 de turişti pe litoralul românesc, apoi 20.000“, a declarat Mohamad Hassan Kermani - Preşedinte Asociaţia Serviciilor de Transport  Aerian şi al Agenţiilor de Turism din Iran.

Click pe poze pentru galerie foto!

Reprezentanţii delegaţiei au ţinut să spună că iranienii vor ia masa la hotel şi să aibă acces la shopping. Reprezentanţii agenţiilor de turism negociază cu hotelierii români asupra preţurilor. „Noi avem posibilitatea să vă oferim ceea ce ne cereţi şi preţuri mai mici decât oferă Turcia şi Bulgaria, însă în staţiunile din sudul litoralului. În Mamaia putem să oferim asta, însă în extrasezon. Spre exemplu, costă 22 de euro un loc în cameră de 3 stele, cu pensiune completă“, a declarat Traian Bucovală, preşedintele Federaţiei Patronale Mamaia.

Click pe poze pentru galerie foto!

Cursele cu turişti vor ateriza pe Aeroportul „Delta Dunării“, din Tulcea. În total, vara viitoare vor fi aproximativ 12 curse ce vor aduce în Dobrogea aproximativ 1.500 de turişti care vor merge pe litoral, dar şi în Delta Dunării.

„Fiecare hotelier trebuie să le ofere, în afară de masă şi cazare, şi excursii în restul ţării, pentru că doar aşa numărul turiştilor va creşte în următorii ani“, a declarat Cristian Bărhălescu, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism, regiunea Sud-Est.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările