Tur virtual la Mănăstirea Sf. Andrei, locul unde apostolul a propovăduit cuvântul Domnului pe meleagurile dobrogene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Săptămâna Patimilor, vă oferim un tur virtual la una din cele mai îndrăgite locuri sfinte de pe tărâmurile dobrogene: Mănăstirea Sf. Andrei.

Legenda spune că atunci când Sfântul Apostol Andrei a ajuns aici, în această zonă nu exista apă. „Atunci a lovit cu toiagul în stâncă şi a izvorât apa şi se păstrează Izvorul Sfântului Apostol Andrei ca mărturie până în zilele noastre, nesecând niciodată.

Mii de credincioşi din toate colţurile ţării, dar şi din afara ei, vin aici pentru a se ruga pe locul unde a trăit apostolul. În acest loc plin de har se săvârşesc zilnic cele şapte ceasuri, Sfânta Liturghie, se citesc rugăciuni pentru cei bolnavi şi, de asemenea, Molitfele Sfântului Vasile cel Mare.

Sute de acatiste, iconiţe, cruciuliţe şi alte obiecte religioase sunt depuse de credincioşi în scobiturile din pereţii peşterii, semne ale profundei credinţe şi ale legăturii dintre oameni şi Dumnezeu.

Aici, în decursul anilor, s-au săvârşit numeroase minuni, vindecări miraculoase, iar puterea sfinţitoare a pesterii, calitatea curativă a apelor şi slujbele pline de har ale cuvioşilor părinţi au făcut din această zonă unul dintre cele mai venerate locuri creştine din ţara noastră.

În 1943 părintele Constantin Lembrău, împreună cu un grup de credincioşi, a descoperit  peştera, după ce au colindat mai mult timp pădurile din satul Ion Corvin. Era locul în care s-a rugat şi a slujit Apostolul.

Au dat, de asemenea, peste nouă izvoare străvechi, de o vârstă cu vieţuirea vremelnică a Sfântului Andrei în acele locuri. Apa curată se adună într-un pârâiaş ce străbate regiunile secetoase ale Dobrogei.

În iulie 1944 a avut loc prima sfinţire a peşterii. De atunci, peştera a devenit loc de pelerinaj pentru creştini, care au venit să se roage aici. Pe vremea comuniştilor, faţada peşterii a fost distrusă.

După anul 1990, Lucian Tomitanul a ridicat aici Mănăstirea Peştera Sfântului Apostol Andrei. Faţada peşterii şi turla au fost reconstruite după modelele distruse în anul 1948.

Urmăriţi aici turul video realizat de Claboo Media.

Vă mai recomandăm:

Pelerinaj la Izvorul Tămăduirii din apropierea Mănăstirii Dervent

Mănăstirea Dervent are călugări internauţi

Spălarea picioarelor, lecţia de smerenie a prelaţilor. Mănăstirea Dervent, singura din Eparhia Tomisului unde se practică

Ce condiţii trebuie să respecte pelerinii de la Peştera Sfântului Andrei

Constanţa, tărâmul minunilor dintre Dunăre şi Marea Neagră

FOTO S-au adunat la Nicolae Bălcescu în Tulcea pentru a primi apă din Izvorul Tămăduirii

FOTO Mii de pelerini la Izvorul Tămăduirii de la Biserica Greacă din Brăila

FOTO Izvorul Tămăduirii, sărbătoarea făcătoare de minuni. Crucea de leac de la Coslogeni, loc de pelerinaj

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite