Trei spitale din Constanţa, dotate cu aparatură de Administraţia Porturilor. Spitalul militar de campanie este instalat pe stadionul său

Trei spitale din Constanţa, dotate cu aparatură de Administraţia Porturilor. Spitalul militar de campanie este instalat pe stadionul său

Sursa Mediafax / Hepta / Zuma Press

Aparatură medicală şi echipamente sanitare pentru trei spitale din judeţul Constanţa au fost cumpărate de Administraţia Porturilor Maritime.

Ştiri pe aceeaşi temă

Administraţia Porturilor Maritime a cumpărat aparatură medicală şi echipamente sanitare pentru trei spitale din judeţul Constanţa.

„În contextul în care prevenirea răspândirii noului coronavirus este prioritară, iar nevoile sistemului medical, ale celor care se află în prima linie a luptei cu pandemia sunt stringente, Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa se implică în sprijinirea spitalelor şi oferă ajutor concret. 

Administraţia Porturilor Maritime SA a răspuns chemării în ajutor a medicilor şi a cumpărat pentru trei unităţi medicale din judeţul Constanţa aparatura solicitată, necesară desfăşurării în siguranţă a actului medical, în condiţiile actuale de pandemie, dar şi echipamente de protecţie, materiale de curăţare, echipamente sanitare, dezinfectanţi şi alte obiecte esenţiale folosite în scopul protejării pacienţilor şi personalului“, a anunţat Administraţia Porturilor Maritime Constanţa (APMC).

Spitalul CF Port va asigura testarea lucrătorilor de pe platforma portuară şi în special a celor din serviciile de siguranţă. Unitatea va primi în zilele următoare întreaga aparatură medicală necesară depistării SARS-Co-V-2, necesară stabilirii diagnosticului de Covid-19, precum şi un sistem care dezinfectează aerul şi suprafeţele din încăperi.

De aceeaşi aparatură necesară diagnosticării Covid-19, va beneficia cât de curând şi Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanţa, achiziţia acestuia fiind în derulare.

Pentru Spitalul Municipal Mangalia, CN APM SA a cumpărat două monitoare pentru funcţii vitale, cu toate accesoriile necesare acestora. Totodată, pentru protecţia personalului medical, spitalul va fi aprovizionat şi cu echipamente şi dezinfectanţi. 

„CN APM SA va veni şi în sprijinul copiilor şi adolescenţilor bolnavi de SIDA de la Casa Speranţa, punându-le la dispoziţie materialele de protecţie şi dezinfectanţii absolut necesari unor bolnavi cu imunitate scăzută.

Trecem printr-o perioadă în care este mai important ca oricând să rămânem uniţi, solidari şi implicaţi. Să luptăm fiecare cu efectele acestei pandemii, atât cât ne stă în putere, chiar şi numai prin faptul că respectăm recomandările autorităţilor.

CN Administraţia Porturilor Maritime SA salută eforturile tuturor celor implicaţi în această luptă, fiecare iniţiativă care susţine aceste demersuri şi rămâne alături de comunitatea locală“, a mai precizat APMC.

Administraţia portuară Constanţa participă şi la montarea Spitalului Modular de Izolare şi Tratament COVID-19. Spitalul, care este amplasat pe stadionul Portul aparţinând Administraţiei Porturilor Maritime SA, va funcţiona ca o extindere a secţiei de Boli infecţioase a Spitalului Militar de Urgenţă din Constanţa.

„Echipe ale CN APM SA, colegi din cadrul sucursalelor companiei, sunt în aceste zile pe stadionul Portul pentru a oferi asistentă, pentru a facilita racordările la utilităţile publice, realizarea unor lucrări de construcţii sau amenajări în zonă. Astfel, judeţul Constanţa va beneficia, în cel mai scurt timp, de o nouă facilitate medicală, cu aproximativ 55 de paturi, care va fi capabilă să trateze cazuri de COVID-19. Acesta este al doilea spital militar mobil din România, primul fiind amplasat în incinta Institutului Naţional de Gerontologie şi Geriatrie Ana Aslan Otopeni“, a precizat administraţia portuară. 

Pe aceeaşi temă: 

VIDEO Aşa arată noul spital militar de campanie, instalat pe stadion, pentru pandemia COVID-19

Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa va putea realiza zilnic 100 de testări COVID-19

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: