Traian Băsescu, Mugur Isărescu şi Duane C. Butcher, aşteptaţi vineri la Mamaia

Traian Băsescu, Mugur Isărescu şi Duane C. Butcher, aşteptaţi vineri la Mamaia

Mugur Isărescu şi Traian Băsescu vin la Mamaia FOTO Arhivă Adevărul

Mamaia găzduieşte ceremonia de admitere oficială în Liga Navală a Statelor Unite ale Americii a Consiliului din România. Festivitatea are loc vineri, 23 mai, ora 18, la hotelul Vega din staţiunea Mamaia.

Fondată în 1902, Liga Navală a SUA este o organizaţie civilă, cu peste 60.000 de membri şi 270 de consilii la nivel mondial, care promovează politicile militare americane.

Pe teritoriul american, beneficiarii analizelor furnizate de Liga Navală sunt Congresului SUA şi instituţii din zona siguranţei naţionale. În 2009 a încheiat parteneriautl cu România, prin înfiinţarea Consiliului permanent la Constanţa.

La ceremonie sunt invitaţi Traian Băsescu - preşedintele României, Mugur Isărescu - guvernatorul Băncii Naţionale a României, Titus Corlăţean - ministrul Afacerilor Externe, Excelenţa Sa Duane C. Butcher - însărcinatul cu afaceri ad interim la Bucureşti, James H. Offutt - preşedintele Ligii Navale a SUA, alături de alţi înalţi oficiali ai statului român şi reprezentanţi ai mediilor de business şi diplomatic din România.

Vă mai recomandăm

Jurnalul de bord al unui fost cadet de pe Bricul Mircea

FOTO Spiritul bricului Mircea. Documente şi picturi ale navei-şcoală, la Biblioteca Judeţeană

FOTO Cei mai valoroşi marinari din Forţele Navale. Omul Anului 2012 şi meritele fiecărui premiat

Cum a renunţat Sergiu Nicolaescu la visul său de a deveni marinar

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: